Caută doar în titlu
Retail&Agrobusiness

Profi a sărit de 7 mld. lei afaceri după o creştere de 23% în 2019. Retailerul ţinteşte poziţia de lider în următorii ani. „E doar o chestiune de timp.“

Retailerul Profi, ce numără peste 1.200 de magazine pe format mic, şi-a majorat anul trecut cifra de afaceri cu 23%, până la 7,2 mld. lei, avansul fiind susţinut atât de expansiune, cât şi de o evoluţie pozitivă like for like, potrivit oficialilor companiei.

Profi a fost în fiecare din ultimii ani liderul pieţei în ceea ce priveşte numărul de magazine deschise, cu sute de unităţi noi. Nu sunt aşteptate schim­bări nici în 2020 dat fiind că în ciuda difi­cultăţilor gene­rate de pan­de­mie, com­pania continuă dez­vol­tarea în rit­mul stabilit. Mai exact, vrea să deschidă cel puţin la fel de multe magazine ca anul trecut, când au fost inagu­rate 260 de unităţi.

Această expansiune ra­pi­dă i-a per­mis com­paniei să ur­ce rapid în to­pul retai­le­rilor din România, fi­ind, din da­te­le ZF, pe locul patru în piaţă după Kauf­land, Carrefour (la nivel de grup) şi Lidl. Totuşi, ţinta Profi este să ajungă lider.

„Targetul nostru e să fim numărul unu în piaţă. Va fi o luptă încrâncenată, iar noi pentru prima poziţie ne vom bate cu Lidl. Lupta nu va fi uşoară, dat fiind că Lidl are un format bine pus la punct şi are şi un grup puternic în spate. Totuşi, spaţiul nostru de manevră e mult mai mare dat fiind că avem mai mul­te for­ma­te uşor de adaptat. Astfel, e doar o chestie de timp să ajungem lider“, spune Călin Costinaş, deputy CEO al Profi.

Dintre marii jucători, Profi este primul care şi-a publicat rezul­ta­tele financiare aferente anului trecut. Până în 2018 compania posta una dintre cele mai rapide rate de creştere din piaţă, ce îi per­mitea să recupereze tere­nul faţă de concurenţă.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.