Retail&Agrobusiness

Producătorul mezelurilor Fox mizează pe o creştere de până la 10% a businessului în 2018 şi vrea să intre în HoReCa

Producătorul mezelurilor Fox mizează pe o creştere de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.12.2017, 16:34 704

Fox Com Serv Distribution, cea mai mare companie din grupul Fox controlat de familia Vulpe, şi-a bugetat pentru anul viitor o creştere de până la 10% a cifrei de afaceri faţă de anul acesta. Conform informaţiilor furnizate anterior de companie, cifra de afaceri estimată pentru acest an a firmei este de 74 mil. euro.

„Pentru 2018 estimăm o creştere în volum între 5% şi 7% faţă de anul curent. În ceea ce priveşte veniturile, creşterea poate fi mai mare, de până la 10%, în funcţie de evoluţia preţurilor materiilor prime”, a declarat pentru ZF Iulian Marinica, general manager Fox.

El a preluat conducerea companiei în 2009 după ce anterior a lucrat pentru un alt mare producător de mezeluri, Caroli Foods.

Fox îşi bazează estimările pentru anul viitor pe îmbunătăţirea calităţii produselor, susţinute atât de o marketare adecvată, cât şi prin diversificarea canalelor de distribuţie neaccesate pana acum (HoReCa, platforme online etc)".

Producătorul are în portofoliu produse precum salamuri, cârnaţi, crenvurşti şi şuncă, produse cu care Fox este prezent în majoritatea reţelelor de comerţ modern.

Businessul antreprenorial deţine o unitate de producţie în Capitalăşi activează prin două companii Fox Com Serv (care se ocupă de activitatea de producţie) şi Fox Com Serv Distribution (distribuţie şi vân­zare). Businessul nu are un sistem integrat de producţie, ceea ce înseamnă că materia primă o achiziţionează de la alţi producători, carne pe care o prelucreazăîn unitatea de procesare din Bucureşti  şi pe care o livrează prin flotă pro­prie de trans­port, Fox de­ţinând propriul parc auto.

Piaţa de carne (porc, pui vită) se situează la 2 mld. euro, la care se adaugă cea de carne procesată, în care vânzările se ridică la aproximativ 800 mil. euro, conform datelor companiei de cercetare de piaţă Vektor Marktforschung. Principalii concurenţi Fox pe piaţa de mezeluri sunt Cris-Tim, Caroli şi Aldis.

Exportul Fox se situeazăîn prezent la aproximativ 5% din cifra de afaceri. Mezelurile Fox sunt exportate în ţări precum Spania, Italia, Marea Britanie, Franţa, Grecia, Cipru, Belgia, Germania, Irlanda de Nord, ţări unde există comunităţi de români, conform informaţiilor furnizate de către reprezentanţii companiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO