Retail&Agrobusiness

Producătorul de ţigarete JTI investeşte 60 mil. euro în modernizarea fabricii de pe platforma Pipera. Circa 70% din producţia din România este exportată în 50 de ţări

Producătorul de ţigarete JTI investeşte 60 mil. euro...

Autor: Florentina Niţu

31.03.2021, 13:41 275

Japan Tobacco International (JTI), unul dintre cei mai mari producători de ţigarete de pe plan local, va investi 60 de milioane de euro pentru modernizarea capacităţilor de producţie ale fabricii din România. Volumele realizate în unitatea de pe platforma Pipera vor un rol foarte important în aprovizionarea pieţelor din Uniunea Europeană.

„JTI Manufacturing va fi dotată cu echipamente de ultimă oră din punct de vedere tehnologic şi al standardelor de producţie. (...) Vom continua să muncim cu aceeaşi dorinţă de a performa şi de a ne îmbunătăţi continuu. Mă bucur că mă aflu în România în această perioadă de dezvoltare a fabricii, indiferent de dificultăţi sau context”, a declarat Jamie Dunlop, Factory Lead JTI România.

JTI, producătorul ţigaretelor Camel şi Winston exportă, în prezent, aproximativ 70% din producţia din România în circa 50 ţări, potrivit reprezentanţilor companiei. În fabrică lucrează în momentul de faţă 500 de oameni, dintr-un total de peste 1.200 angajaţi ai JTI în România.

Prezentă pe piaţa locală din 1993, JTI a investit până acum în România peste 250 milioane de euro, conform oficialilor companiei. Pe plan naţional, grupul are două entităţi juridice, una de producţie şi una de comerţ.

Cifra de afaceri înregistrată de JTI în 2019, ultimul an pentru care există date disponibile, pentru cele două firme, JTI Trading şi JTI Manufacturing, depăşeşte 5,4 miliarde lei (1,1 miliarde euro), în creştere cu 12,5% faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO