Retail&Agrobusiness

Premierul Marcel Ciolacu anunţă: Schema de plafonare a preţurilor la alimentele de bază, prelungită, iar lista alimentelor va fi extinsă

Premierul Marcel Ciolacu anunţă: Schema de plafonare a...

Autor: Gabriel Pecheanu

12.10.2023, 15:40 49

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut joi, la începutul şedinţei de Guvern, ministrului Agriculturii, Florin Barbu, ca săptămâna viitoare să vină cu o propunere despre modalitatea de prelungire a schemei de plafonare a preţurilor la alimentele de bază, simultan cu extinderea listei de produse.

„Pentru că ieri am participat la lansarea unei campanii numită <Cumpără Româneşte!>, vreau să îi fac a solicitare dlui ministru al Agriculturii, Florin Barbu. Aş dori ca săptămâna viitoare să vină cu o propunere despre modalitatea de prelungire a schemei de plafonare a preţurilor la alimentele de bază, simultan cu extinderea listei de produse”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul arată că la aceste sortimente de bază, peste 90% sunt produse româneşti.

„Cred că este o decizie legitimă, aşteptată de populaţie şi una care va susţine producătorii români”, adaugă Ciolacu.

El aminteşte şi că inflaţia pe luna septembrie a scăzut la 8,8%.

„Asta arată că măsurile de plafonare a preţurilor la alimentele de bază produc efectele dorite! Sunt convins că direcţia aceasta va continua şi vom avea la finalul anului o inflaţie între 7 şi 8 la sută, aşa cum am promis”, încheie Ciolacu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO