Retail&Agrobusiness

PepsiCo termină anul viitor investiţii de 100 mil. euro în fabrica de snackuri din Popeşti-Leordeni: “Transformăm PepsiCo Romania într-un centru de producţie şi distribuţie important pentru Europa Centrală şi de Sud-Est”

PepsiCo termină anul viitor investiţii de 100 mil. euro...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.10.2023, 15:26 3106

PepsiCo, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de băuturi şi snackuri, investeşte peste 30 mil. euro într-un depozit High-Bay la fabrica de snackuri Star Foods din Popeşti-Leordeni, de lângă Bucureşti. Investiţia face parte dintr-un proiect mai amplu de investiţii ce ajung la 100 mil. euro în unitatea de producţie care produce branduri precum Star, Lay’s sau Doritos. Investiţiile au fost anunţate anul trecut şi vor fi finalizate în  2024.

Fabrica din Popeşti-Leordeni are în prezent o capacitate de producţie anuală de 39.000 de tone şi deserveşte 17 ţări: România, Bulgaria, Moldova, Grecia, Cipru, Albania, Muntenegru, Serbia, Croaţia, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina, Ungaria, Ucraina, Kosovo, Macedonia de Nord, Cehia şi Slovacia.

"Prin investiţiile noastre, transformăm PepsiCo Romania într-un centru de producţie şi distribuţie important pentru Europa Centrală şi de Sud-Est”, spune Radu Berevoescu, General Manager & Senior Commercial Director East Balkans.

Odată cu instalarea noilor linii de producţie, PepsiCo Romania a localizat aproape în întregime portofoliul său de produse pentru piaţa românească (Lay's, Star, Doritos), în proporţie de peste 95%. În ceea ce priveşte depozitul automatizat, acesta va fi inaugurat în prima  jumătate a anului viitor.

În ultimii 10 ani, PepsiCo a investit direct 320 de milioane de dolari în România, susţinând dezvoltarea continuă a afacerii sale în ţară şi consolidându-şi rolul de hub regional de producţie şi distribuţie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO