Retail&Agrobusiness

(P) Sfaturi utile cu care să îţi transformi dormitorul în cea mai relaxantă cameră

(P) Sfaturi utile cu care să îţi transformi dormitorul...

Autor: Publicitate

13.06.2023, 14:43 619

Cineva a spus cândva că somnul este cel mai bun medicament. Dacă ne raportăm la prezent, am putea spune că nu s-a schimbat nimic. Somnul chiar a rămas cel mai bun medicament, dar şi cel mai aşteptat lucru din toată ziua. Dacă nu crezi, gândeşte-te puţin, când ai o zi lungă şi obositoare de muncă nu te gândeşti cum ea o să se termine şi tu o să ajungi acasă şi o să dormi? Mai mult ca sigur, da. Cine poate să te învinovăţească? Absolut nimeni, pentru că somnul este unul dintre cele mai bune lucruri.

Dacă eşti genul de om care doarme când apucă şi are un program dezordonat, atunci ar fi cazul să îndrepţi asta. Somnul este cel mai bun medicament atât pentru sănătatea ta fizică, cât şi pentru cea psihică. Înainte să te culci îţi faci multe griji legate de diferite probleme de la muncă sau multe altele. Însă, atunci când te culci şi te trezeşti dimineaţa următoare, parcă toate acele probleme mari şi fioroase care abia îţi dădeau pace noaptea, acum au devenit mici. Şi culmea, cu ajutorul somnului ai reuşit să găseşti şi soluţii pentru a le rezolva.

Probabil că ţi-ai dat seama deja că somnul este foarte important, iar automat şi camera în care dormi trebuie să te facă să te simţi liniştit. Aşa că, astăzi vorbim despre dormitor şi o să îţi dăm câteva sfaturi pentru a-l decora corespunzător.

Culorile şi cum influenţează ele dormitorul

Încă de când eşti mic, eşti învăţat culorile principale, pe care ţi le aduci şi acum aminte doar dacă te gândeşti la ROGVAIV. Mai mult ca sigur că atunci când ai învăţat culorile, ţi-ai ales şi una preferată pe care probabil că o păstrezi în suflet până astăzi. Indiferent de culoarea ta preferată, ar trebui să ştii că atunci când vine vorba despre decorare nu poţi pune chiar orice culoare în casă. De ce? Pentru că mintea umană este programată să reacţioneze în anumite feluri atunci când vede culori diferite. De exemplu, unele culori te pot umple de energie şi voie bună de dimineaţă, îţi relaxează ochii şi îţi dau o stare de bine. Aşa că, nu uita că fiecare piesă şi culoare din dormitor sau din orice cameră trebuie să fie alese cu grijă.

Dacă te-am băgat în ceaţă cu explicaţiile, probabil că nişte exemple te vor ajuta. Dacă alegi culori deschise precum cremul sau albul, vei putea să dai dormitorului tău atât impresia de spaţiu mare, cât şi de spaţiu de relaxare. Pe lângă cele două culori prezentate mai sus, poţi opta pentru albastru mai deschis care induce o stare de relaxare sau galbenul ou pentru a genera o stare de siguranţă. Dacă ai de amenajat un dormitor mic, îţi recomandăm culori foarte deschise care să dea impresia de spaţiu.

Lumina şi de ce este ea importantă în dormitor

Soarele este cel mai iubitor cu noi, mai ales că vara şi-a intrat deja în drepturi. Astfel, într-un dormitor ai nevoie de lumină naturală, care nu doar că îţi dă o stare de bine, dar face şi ca spaţiul să pară mai armonios. Dacă vrei ca razele soarelui să fie permanent în dormitorul tău, îţi recomandăm un set de perdele care permit luminii naturale să intre în dormitor.

Ce tip de mobilier să alegi?

Am ajuns şi la decorarea dormitorului. Cum altfel să îl decorezi mai bine, dacă nu chiar cu elementele de care ai cea mai multă nevoie? Vorbim despre noptiere şi pat care sunt două elemente ce merg perfect împreună. Dacă locuieşti cu partenerul şi vă certaţi mereu pe spaţiu, două noptiere o să fie suficiente. Puneţi noptierele de fiecare parte a patului şi aşa aveţi fiecare noptiera lui pe care o foloseşte cum vrea.

Dacă vorbim despre pat, acesta trebuie ales în funcţie de stilul dormitorului. Dacă ai optat pentru un dormitor în stil elegant, îţi recomandăm un pat tapiţat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO