Retail&Agrobusiness

P&G numeşte pentru prima dată un român la conducerea operaţiunilor locale şi a celor din regiune. Radu Maftei lucrează pentru grupul american de peste 25 de ani

P&G numeşte pentru prima dată un român la conducerea...

Autor: Cristina Roşca

19.06.2023, 12:15 281

Gigantul american P&G l-a numit pe executivul Radu Maftei în funcţia de senior vice president pentru Europa de Sud-Est (SEE), poziţie din care va coordona operaţiunile grupului de pe 12 pieţe, inclusiv România. Astfel, Radu Maftei devine primul român pe care P&G îl numeşte la cârma businessului de pe plan local şi regional. El îl înlocuieşte pe Antoine Brun.

“Sunt foarte bucuros să mă întorc în România, locul unde mi-am început cariera în P&G, acum 25 de ani. Sunt, de asemenea, onorat să preiau responsabilitatea coordonării organizaţiei P&G din această regiune importantă pentru companie. Europa de Sud -Est (SEE) are un potenţial semnificativ şi sunt nerăbdător să lucrez împreună cu echipa având în vedere oportunităţile de creştere pe care pieţele din regiune le oferă”, a declarat el.

Executivul revine în România din Marea Britanie, unde se află de aproape trei ani, după ce anterior a fost în Elveţia o bună perioadă de timp. 

Radu Maftei a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, specializarea business internaţional şi s-a alăturat echipei P&G în 1997, tot în Bucureşti. De-a lungul carierei a ocupat diverse funcţii în finanţe, comercial şi management, având la activ mai multe poziţii de conducere pe pieţe din Europa, Orientul Mijlociu şi SUA. Înainte de a prelua noile responsabilităţi din Europa de Sud-Est, el a ocupat funcţia de vice president–finance & accounting, pentru Europa de Nord.

Pe piaţa locală, Radu Maftei se va ocupa de businessul P&G, grup ce are în portofoliu branduri precum Always, Ariel, Gilette sau Pampers. Compania are în România atât activităţi de import şi distribuţie, cât şi de producţie. Cea mai mare firmă, cea de import şi distribuţie, a avut anul trecut afaceri de peste 2,1 mld. lei, plus 15%.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO