Retail&Agrobusiness

Norofert, producător de îngrăşăminte organice, investeşte 6 mil. lei într-un laborator de cercetare şi multiplicare de microorganisme pentru agricultură

Norofert, producător de îngrăşăminte organice,...

Autor: Florentina Niţu

13.02.2024, 13:57 148

Norofert, unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO (NRF), investeşte 6 milioane de lei într-un laborator de cercetare şi multiplicare de microorganisme pentru utilizarea în agricultură. Laboratorul este situat în incinta fabricii de îngrăşăminte din Filipeştii de Pădure. 

„Laboratorul de cercetare şi multiplicare microorganisme este dotat cu echipamente de ultimă generaţie şi permite realizarea unor cercetări complexe a proceselor de multiplicare a microorganismelor. Cercetarea şi dezvoltarea de produse noi reprezintă pentru Norofert vectorul principal de creştere pe termen mediu şi lung, cel mai puternic diferenţiator într-o piaţă europeană în care marea majoritate a producătorilor nu au un departament de cercetare în companie. Astfel, un element cheie pentru investiţia în laborator este şi adresabilitatea sa internaţională”, a spus Vlad Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Norofert.

Produsele finite rezultate din activitatea de cercetare şi multiplicare a laboratorului sunt soluţii inovatoare şi sustenabile atât pentru agricultura convenţională, cât şi pentru cea ecologică, distingându-se prin flexibilitatea în producţia de tulpini derivate noi, adaptate provocărilor schimbărilor climatice.

Prima etapă a proiectului a constat în finalizarea construcţiei unui laborator de dimensiuni medii, reprezentând un spaţiu tehnologic avansat şi bine echipat, în care compania a investit 3 milioane de lei. Etapa a doua a proiectului va începe spre finalul anului 2024, iar valoarea totală a investiţiei se va ridica la peste 6 milioane de lei.

Norofert a fondat în anul 2000 de familia Popescu şi acum are 65 produse în portofoliu, adresându-se atât fermierilor din agricultura convenţională, cât şi din cea ecologică. Norofert a dezvoltat în ultimii ani capacităţi proprii de producţie, atât în aria inputurilor, cât şi de farming agricol. Din 2020 compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO şi din octombrie 2021 acţiunile Norofert sunt incluse în indicele BETAeRO.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO