Retail&Agrobusiness

Nonwoven Global, companie controlată de grupul PPE, inregistrat in Germania, ia un ajutor de stat de la Ministerul Economiei pentru înfiinţarea unei unităţi de productie de materiale netesute, o investitie de peste 400 mil. lei

Nonwoven Global, companie controlată de grupul PPE,...

Autor: Alexandra Matei

12.04.2023, 00:05 183

Nonwoven Global, companie controlată de grupul PPE, inregistrat in Germania, ia un ajutor de stat de la Ministerul Economiei pentru înfiinţarea unei unităţi de productie de materiale netesute, o investitie de peste 400 mil. lei

„Nonwoven Global S.R.L produce materiale neţesute folosind procesul meltblown, sub umbrela PPE Europe în România. Am înfiinţat o linie modernă de testare şi producţie. Producem rochii de unică folosinţă din materiale neţesute moi, cu bretele elastice pentru mâneci fără latex“, spun oficialii companiei Nonwoven Global S.R.L pe site-ul propriu.

Reprezentanţii companiei cu sediul în Moreni, judeţul Dâmboviţa au fost contactaţi de ZF în vederea aflării planurilor de dezvoltare pe care le au odată cu accesarea acestui ajutor de stat, însă până la momentul publicării articolului, aceştia nu au răspuns.

În 2021, ultimul an pentru care există date publice disponibile, compania Nonwoven Global S.R.L raporta o cifră de afaceri de circa 5.000 de lei, un profit net de 500 de lei şi nu avea niciun angajat.

Grupul german PPE este specializat în realizarea de echipamente de protecţie, cum ar fi mănuşi, măşti sau combinezoane medicale.

„După înfiinţarea PPE Germania, au fost achiziţionate companiile Protection Impuls Manufacturing din Offenbach şi STB Trading şi STB Consulting din Frankfurt. PPE Europe asigură unităţi de producţie durabile în Europa, cu lanţul de aprovizionare scurtat prin relocare“, spun oficialii grupului german pe site-ul propriu.

Pe lângă Nonwoven Global S.R.L, PPE controlează şi alte companii care au fabrici în România, printre care se numără şi Alma Atlas din Buşteni, Prahova, care produce filtre pentru măşti de protecţie şi Gloves Global din Bucov, Prahova, unde urmează să se producă mănuşi medicinale.

Ambele companii cu sediul în judeţul Prahova apar pe site-ul Ministerului de Finanţe ca fiind deţinute tot de Oana Bîrcă, care administrează Nonwoven Global. Alma Atlas SRL a fost înfiinţată în 2007, iar în 2021, ultimul an pentru care există date disponibile, a avut afaceri de aproape 950.000 de lei, minus 28%, acesta fiind cel mai mare business al PPE în România.

Gloves Global SRL este cel mai nou business controlat de grupul german în România. Firma a fost fondată, potrivit datelor publice, în 2021, însă până în prezent, nu a făcut publică cifra de afaceri, profitul înregistrat sau numărul de angajaţi.

 
 
 

Nonwoven Global, companie controlată de grupul PPE, înregistrat în Germania, ia un ajutor de stat de peste 400 mil. lei pentru înfiinţarea unei unităţi noi de producţie de materiale neţesute

 

Alexandra Matei

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO