Retail&Agrobusiness

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României: Pentru anul 2023 avem un buget de 331 mil. lei pentru investiţii în irigaţii şi e posibil să depăşim o suprafaţă de 2 mil. ha pregătită pentru irigat

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României: Pentru anul...

Autor: Florentina Niţu

22.02.2023, 10:59 170

Suprafaţa pregătită pentru irigat ar putea creşte cu 50% în acest an, ajungând de la 1,33 de milioane de hectare în campania din 2022 la circa 2 milioane de hectare până la finalul acestui an, după investiţii aproape 700 de milioane de lei, realizate în 2022 şi 2023, potrivit lui Nicolae Ciucă, prim-ministrul României.

"Seceta de anul trecut a afetat agricultura românească şi am sprijinit cu 378 de milioane de lei implementarea Programului Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii şi/ sau de înfiinţare a unor canale de irigaţii şi drenaj. Au fost 27 de obiective finalizate, 34 de obiective sunt în curs de execuţie, iar 69 se află în diferite stadii de proiectare.

Din discuţiile mele cu fermierii, o primă măsură pe care o putem lua la nivel guvernamental este să reabilităm infrastructura principala de irigaţii, ca apoi fermieri, din propriile capabilităţi, să investească în infrastructura secundară.  Pentru anul 2023 avem un buget de 331 de milioane de lei pentru investiţii în irigaţii şi este posibil să depăşim o suprafaţă de 2 milioane de hectare pregătită pentru irigat", a declarat Nicolae Ciucă, prim-ministrul României.

El a fost prezent prin intermediul platformei Zoom la evenimentul Romanian Agri Trade Summit, primul eveniment internaţional de agribusiness din România, la care participă peste 400 de specialişti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO