Retail&Agrobusiness

Ministrul Agriculturii: Sistemul de irigaţii Titu-Ogrezeni, gata cu un an mai repede

Ministrul Agriculturii: Sistemul de irigaţii...

Autor: Cosmin Pirv

12.08.2023, 13:53 103

Ministrul Agriculturii Florin Barbu susţine că lucrările de reabilitare a sistemului de irigaţii Titu-Ogrezeni din judeţul Dâmboviţa sunt în grafic şi că acestea vor fi gata cu un an mai devreme.

„Mă bucur să văd că investiţiile în reabilitarea sistemului de irigaţii din judeţul Dâmboviţa sunt în grafic! Am văzut o mobilizare foarte bună la lucrările pentru amenajarea de irigaţii Titu-Ogrezeni, un proiect în valoare totală de peste 66 de milioane de lei. Din ce am constatat la faţa locului si din discuţiile cu reprezentanţii ANIF Dâmboviţa, lucrările se vor finaliza mai devreme cu aproape un an”, a transmis pe Facebook ministrul.

El susţine că acesta este unul dintre proiectele de reabilitare pentru care a insistat încă de pe vremea în care conducea Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.

Florin Barbu spune că peste 23.500 de hectare de teren agricol vor putea fi irigate după finalizarea lucrărilor.

Ministerul spune că a mers şi în câteva magazine din judeţ pentru a verifica aplicarea ordonanţei privind limitarea adaosurilor comerciale.

„Am mers, totodată, şi în câteva magazine din judeţul Dâmboviţa pentru a verifica implementarea ordonanţei privind limitarea adaosurilor comerciale pentru alimentele de bază. Şi aici am găsit preţuri mai mici la toate categoriile de produse incluse în lista din ordonanţa de urgenţă. Inflaţia deja a coborât la o cifră şi am încredere că va continua să scadă şi în perioada următoare, astfel încât puterea de cumpărare să crească pentru tot mai mulţi români”, mai spune ministrul Agriculturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO