Retail&Agrobusiness

Ministerul Apărării Naţionale şi APIA vor identifica şi delimita suprafeţele agricole prin fotografii aeriene realizate din drone

Ministerul Apărării Naţionale şi APIA vor identifica...

Autor: Roana Rotaru

29.06.2016, 11:51 313

Guvernul a stabilit ca în fiecare an să fie identificată, delimitată şi digitalizată o suprafaţă agricolă de minimum 40.000 km pătraţi  pentru ca în 3-4 ani să fie acoperiţi cei aproximativ 130.000 km pătraţi delimitaţi ca fiind teren agricol, arată un comunicat de presă emis de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Astfel, Guvern a desemnat Ministerul Apărării Naţionale să digitalizeze până la 21.000 kilometri pătraţi de suprafaţă agricolă pe baza unor ortofotoplanurilor, adică fotografii aeriene realizate din dorne asupra terenurilor agricole. De restul suprafeţei agricole se va ocupa Agenţia de Plăti şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), cu personal din structurile sale de specialitate, structuri ce vor fi consolidate pentru a desfăşura întreaga activitate de digitizare şi actualizare.

România este obligată, conform regulamentului UE, prin Politica Agricolă Comună, ca până în 2020 să cadastreze întreaga suprafaţă agricolă a României pentru ca fermierii să poată primi în continuare subvenţiile pe agricultură şi pentru a putea atrage fonduri europene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO