Retail&Agrobusiness

Michael Jaeger, membru al consiliului Rewe International AG, care operează Penny în România: Investim 130 mil. euro în România în 2023, o treime din investiţiile la nivel de grup sunt aici

Michael Jaeger, membru al consiliului Rewe International...

Autor: Florentina Niţu

10.05.2023, 14:34 163

Retailerul cu profil discount Penny România, cu capital german, şi-a bugetat investiţii de 130 de milioane de euro pentru anul 2023. Printre investiţii se numără extinderea reţelei de magazine, dezvoltarea pe partea logistică şi creştea portofoliul de produse.

„Investim 130 de milioane de euro în România în 2023, nu este doar un nivel ridicat, ci reprezintă mai mult de o treime din investiţiile la nivel de grup. În România, investim mai mult decât în toate celelalte ţări în care suntem prezenţi pentru că ne-am propus să ajungem la 600 de magazine în 2029, dupa investiţii de aproximativ 1 miliard de euro. Majorarea de capital de 160 de milioane de euro la începutul anului ne ajută să ne dezvoltăm”, a spus Michael Jaeger, membru al consiliului Rewe International AG, care operează Penny în România, în cadrul unei conferinţe de presă.

Discounterul german este printre puţinele companii care au anunţat accelerarea dezvoltării pe plan local şi a primit recent o infuzie de capital în valoare de 160 milioane de euro de la compania-mamă din Germania.

„Avem 1.700 de sucursale în lume, din care 336 în România. În 2022 am deschis 36 de magazine şi investim în extinderea sucursalei de aici, am planificat 35-40 de deschideri în acest an”, a mai spus Jaeger.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO