Retail&Agrobusiness

McDonald’s merge cu un restaurant în zona Progresul din Capitală, în urma unei investiţii de 5 mil. lei. şi ajunge la o reţea de 85 de unităţi în ţară. Operatorul brandului are în plan încă două deschideri anul acesta

McDonald’s merge cu un restaurant în zona Progresul...

Autor: Cristina Bellu

04.06.2020, 17:05 687

Premier Restaurants România, operatorul lanţului de restaurante McDonald’s în România, a inaugurat recent un restaurant în zona Piaţa Progresul din Capitală, în urma unei investiţii estimată la 5 mil. lei, bifând a 85-a unitate la nivel local.

Noul restaurant tip in-store oferă cea mai modernă tehnologie McDonald’s, care permite clienţilor să comande produsele la kiosk-urile digitale la care îşi pot personaliza comanda şi pot plăti cu cardul sau cash, la casa de marcat, şi creează 50 de locuri de muncă, potrivit datelor transmise de reprezentanţii companiei.

”Cu acest nou restaurant, avem 42 de restaurante în care este implementat noul sistem Experience of the Future, iar planul pe termen lung este să îl introducem în toate restaurantele din ţară”, spune Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România.

Potrivit oficialilor companiei, McDonald’s plănuieşte inaugurarea altor două noi restaurante până la finalul anului.

Americanii de la McDonald’s operează businessul din România în sistem de franciză începând cu anul 2016, cele aproape 80 de restaurante fiind deţinute de grupul maltez Premier Capital (90%) şi de Daniel Boaje (10%). Premier Capital este partenerul americanilor şi în Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta. În 1995 însă gigantul a venit direct pe piaţa locală şi abia două decenii mai târziu a cedat operaţiunile unui francizat.

Anul trecut, reţeaua a întregistrat vânzări de 927 de milioane de lei, cu peste 20% mai mari ca în 2018. Totodată, McDonald’s România a obţinut un profit net istoric de 123 mil. lei, în creştere cu 40% faţă de anul anterior.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO