Retail&Agrobusiness

Grupul City Grill a finalizat lucrările de modernizare la restaurantele Buongiorno Italian din Bucureşti, după aproape patru ani de la demararea proiectului şi investiţii totale de aproape 2,5 mil. euro

Daniel Mischie, CEO Grup City Grill

Daniel Mischie, CEO Grup City Grill

Autor: Cristina Bellu

26.07.2023, 11:20 479

Grupul de restaurante City Grill, unul dintre cei mai puternici jucători autohtoni din industria HoReCa, companie con­trolată de antreprenorul Dragoş Petrescu, anunţă finalizarea unei investiţii de aproape 2,5 milioane euro în modernizarea restaurantelor din reţeaua Buongiorno Italian din Bucureşti, proiect demarat în 2019.

Cele trei unităţi incluse de companie pe lista de modernizare sunt Buongiorno Italian Primăverii, restuarant reamenajat în 2019, cu o investiţie de 600.000 de euro, Buongiorno Italian Victoriei, în 2021, unde investiţia a depăşit 1,4 mil. euro şi Buongiorno Italian Băneasa, care urmează să fie redeschis în luna august, după o investiţie de 400.000 de euro.

„Imediat ce am redeschis Buongiorno Primăverii, în 2019, efectul pozitiv s-a simţit în cifra de afaceri, mai ales datorită creşterii gradului de ocupare de seară, care a ajuns la peste care a ajuns aproape de 100%. Planul era ca în maximum un an să le aliniem şi pe celelalte, dar pandemia ne-a forţat să amânăm această investiţie. În 2021 am reluat lucrările la Buongiorno Victoriei, iar restaurantul din Băneasa Shopping City va fi gata până la finalul verii”, spune Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Investiţia în modernizarea brandului a presupus, pe lângă reamenajarea restaurantelor, şi un rebranding, o schimbare de direcţie în comunicare şi un refresh al meniului, alături de Alex Ilinca, chef cu experienţă în restaurante cu trei stele Michelin.

„Am început colaborarea cu Alex Ilinca, experienţa lui de 12 ani din Italia fiind un atu foarte important. El a adus un suflu nou meniului şi proceselor. Iar astăzi, Buongiorno Italian este un brand fresh, actual, versatil, un loc în care să te simţi bine în orice formulă -pentru o întâlnire business, cu prietenii sau familia, la mic dejun, prânz sau cină”, spune Daniel Mischie.

Potrivit acestuia, bonul mediu în restaurantele Buongiorno ajunge la 160 lei.

Cine este Chef Alex Ilinca

♦ Chef Alex Ilinca are 36 ani şi este din Braşov. A intrat în bucătarie prima oara la vârsta de 15 ani. A lucrat cinci ani în Brasov începând ca ajutor de bucătar, apoi bucatar, iar în 2007 a plecat în Italia unde a descoperit bucătăria mediteraneană, care l-a cucerit şi fascinat.

♦ În cei 12 ani petrecuţi în Italia a lucrat ca bucătar, bucătar sef şi executive chef, unde a coordonat trei restaurante.

♦ În 2017 s-a înscris la un Master în înaltă gastonomie cu Chef Heinz Beck *** Michelin. Masterul a durat un an şi s-a desfăşurat exclusiv în restaurantul La Pergola, care deţine 3 stele Michelin. Dupa terminarea masterului s-a întors în România, iar de aproximativ doi ani face parte din echipa City Grill. De curand, împreună cu colegii săi Brand chefi ai grupului City Grill, a absolvit cursurile institutului culinar Auguste Escoffier unde a obţinut Grand diploma.

♦ În prezent, Alex Ilinca coordonează restaurantele Buongiorno.Italian din Bucureşti.

Fondat în 2004, Grupul City Grill operează în prezent restaurante şi cafenele sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruş, Hanul Berarilor, Buongiorno.Italian, City Grill şi La Boheme, primul hotel din portofoliu.

 
 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO