Retail&Agrobusiness

Grupul austriac ALPLA, activ pe piaţa de ambalaje şi pe cea de reciclare, adună sub brandul ALPLAindustrial toate activităţile legate de ambalajele din plastic de volum mare pentru uz industrial şi comercial

Grupul austriac ALPLA, activ pe piaţa de ambalaje şi pe...

Autor: Cristina Bellu

15.05.2023, 14:50 161

Gigantul austriac ALPLA, cu afaceri anuale de 5,1 mld. euro şi 190 de fabrici în toată lumea, inclusiv în România, anunţă că va comercializa sub marca ALPLAindustrial toate ambalajele din plastic de volum mare produse de companie pentru uz industrial şi comercial, cum ar fi găleţile, canistrele şi sistemele de închidere ale acestora, începând cu luna mai.

'Economia circulară, durabilitatea şi siguranţa sunt criterii esenţiale pentru viitoarele soluţii de ambalare în toate sectoarele. Aplicăm, de asemenea, experienţa noastră de mulţi ani în proiectarea şi reciclarea produselor la aplicaţii industriale şi comerciale, şi continuăm extinderea prin înfiinţarea noii divizii', spune Rainer Widmar, directorul general al ALPLA pentru Europa Centrală şi de Est.

În august 2021, grupul austriac a a cumpărat compania Wolf Plastics din aceeaşi ţară.

Parte a acestui deal au fost şi cele trei fabrici ale Wolf Plastics, amplasate în Austria, Ungaria şi România.

“La un an şi jumătate de la preluarea Wolf Plastics, compania consolidează portofoliul filialei şi al liderului de piaţă din Europa Centrală şi de Sud-Est, extinzându-l pentru a include produse realizate din materiale reciclate post-consumator (PCR), punând astfel baza pentru o creştere ulterioară”, spun oficialii ALPLA.

Potrivit acestora, identitatea corporativă a Wolf Plastics urmează să se schimbe în ALPLAindustrial pe parcursul anului.

ALPLAindustrial fabrică în prezent aproximativ 400 de produse în cele trei unităţi de producţie din Austria (Kammern), Ungaria (Fertőszentmiklós) şi România (Bucureşti).

Prin introducerea propriei sale linii de reciclare cu până la 100 % material PCR, ALPLA oferă, de asemenea, clienţilor industriali şi comerciali o alternativă ecologică.

Cu aproximativ 23.300 de angajaţi, 190 de locaţii şi vânzări anuale de 5,1 miliarde de euro (2022), grupul ALPLA este una dintre cele mai importante companii din lume în domeniul producţiei şi reciclării ambalajelor din plastic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO