Retail&Agrobusiness

Glami.ro: Piaţa online de fashion din România va trece de 5 mld. lei în 2021. Anul trecut vânzările au crescut cu peste 40% faţă de nivelul de 14% estimat iniţial. “Este un avans uriaş, care se întâmpla în mod normal în doi ani, însă pandemia a impulsionat creşterea”

Glami.ro: Piaţa online de fashion din România va trece...

Autor: Cristina Bellu

26.01.2021, 17:19 1520

Piaţa online de fashion din România este estimată că va creşte anul acesta cu 20%, până la 5,1 mld. lei şi va depăşi valoarea de 6 mld. lei până în 2023, potrivit unei cercetări de piaţă realizată de agregatorul online de modă Glami, de­ţi­nut de compania cehă InspiGroup.

Anul trecut, vânzările online de fashion din România au crescut cu 40,8%, faţă de nivelul de 14% estimat iniţial, evoluţie marcată de pandemia de Covid-19, care a modificat comportamentul de consum şi de achiziţii al românilor mai ales în perioada de lockdown.

Totodată cota de piaţă a comerţului online de modă a crescut de la 19% la 29,5% din totalul pieţei de fashion din Ro­mânia.

“Este o creştere uriaşă, care se întâmpla în mod normal în decursul a doi ani, dar pandemia Covid-19 a accelerat-o foarte mult”, spun reprezentanţii Glami.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO