Retail&Agrobusiness

Giganţii Coca-Cola şi PepsiCo, afaceri de 500 de milioane de euro în România

Giganţii Coca-Cola şi PepsiCo, afaceri de 500 de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

04.07.2014, 00:05 2726
Coca-Cola şi PepsiCo, cei mai mari doi jucători de pe piaţa internaţională a băuturilor răcoritoare, au împreună afaceri de circa 550 mil. euro în România şi 2.500 de angajaţi, arată calculele ZF pe baza datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.
 
Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare, are pe plan local trei fabrici în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei şi 14 puncte de distribuţie. Compania a încheiat anul trecut cu afaceri de 410 milioane de euro. Pe de altă parte, Pepsico, prezent pe piaţa locală a băuturilor răcoritoare prin compania Quadrant-Amroq Beve­rages, are pe plan local două fabrici, una în localitatea Dragomireşti (judeţul Ilfov) şi una în Covasna, operate de îmbuteliatorul Quadrant-Amroq Beverages.
 
Anul trecut, îmbuteliatorul PepsiCo a avut pe plan local un rulaj de circa 132 milioane de euro din băuturi răcoritoare. PepsiCo mai deţine în România şi compania Star Foods, producătorul snakurilor Lays şi Star, care operează o fabrică în localitatea Popeşti-Leordeni (jud. Ilfov). Produ­cătorul Lays a avut anul trecut o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro şi 800 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO