Retail&Agrobusiness

Germanii de la Miele aşteaptă vânzări de 2,9 milioane de euro. Producţia de componente de lângă Braşov e de 12 ori mai mare

Loredana Butnaru a preluat conducerea Miele Appliances după ce a lucrat pentru companiile Marelvi şi Gorenje

Loredana Butnaru a preluat conducerea Miele Appliances după ce a lucrat pentru companiile Marelvi şi Gorenje

Autor: Cristina Roşca

07.07.2014, 00:06 344
Miele Appliances, companie care activează pe piaţa electrocasnicelor premium, şi-a bu­ge­tat pentru acest an o creştere a businessului de 50%, până la aproape 13 mil. lei (2,9 mil. euro), după ce anul trecut cifra de afaceri a suferit o scădere uşoară, prima de după 2009, primul an de criză.
 
„După primul semestru nu suntem în tar­get, avem o creştere de 30% a businessului. Sperăm însă să recuperăm în a doua jumătate a anului când în electroIT se realizează circa 60% din business“, spune Loredana Butnaru (38 de ani), care a preluat în primăvara anului trecut conducerea companiei Miele Appliances Ro­mânia. Anterior, ea a lucrat pentru distri­bui­torul Marelvi ca director general, însă cea mai mare parte a carierei şi-a construit-o în cadrul Gorenje, la Bucureşti şi Londra.
 
Cifra de afaceri a Miele Appliances în Ro­mâ­nia reprezintă suma vânzărilor de produse elec­trocasnice, de consumabile, de accesorii şi pro­duse profesionale şi a încasărilor din ser­vice.
 
Grupul german Miele a intrat oficial în re­tailul local în 2007, printr-un distribuitor care a fost ulterior preluat de companie. Iniţial, pro­du­cătorul de electrocasnice de lux deţinea un showroom în Otopeni, însă acesta a fost închis şi mutat recent în zona Piaţa Presei Libere, la parterul unuia dintre turnurile City Gate. Lo­re­dana Butnaru afirmă că Miele nu evoluează în linie cu piaţa de electrocasnice, adresându-se unui alt target. Totuşi, criza a afectat vânzările companiei pentru că Miele depinde de piaţa dezvoltării de locuinţe, iar în ultimii ani această piaţă a avut o evoluţie negativă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO