Retail&Agrobusiness

Fryday, lanţ de fast-food fondat de suceveanul Lucian Florea, ajunge la opt restaurante în patru ani de la deschidere şi sunt aşteptate venituri de 5 milioane euro în acest an

Fryday, lanţ de fast-food fondat de suceveanul Lucian...

Autor: Miruna Diaconu

22.08.2023, 13:08 2538

​​Fryday, lanţul românesc de fast-food fondat de suceveanul Lucian Florea, va ajunge până la finalul lunii noiembrie la opt restaurante la doar patru ani de la deschiderea businessului. Antreprenorul aşteaptă afaceri de 5 milioane euro, dublu faţă de anul trecut.

„Avem o desfăşurare de forţe. În următoarele 90 de zile vom deschide trei restaurante, iar investiţia se ridică la peste 1,2 milioane euro. Vrem să fim primul business românesc care se luptă cu mai marii industriei”, spune pentru ZF Lucian Florea.

Cele trei restaurante vor fi deschise în perioada 23 august – 23 noiembrie în Alba Iulia, Craiova şi Oradea.

Lanţul de restaurante are cinci localuri până acum situate în mall-urile din Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş şi Arad. Antreprenorul urmează să mai deschidă şi restaurante stradale, cu drive thru, în Vaslui şi Ploieşti în următoarea perioadă.

Pentru anul viitor, antreprenorul îşi doreşte deschiderea a încă şase restaurante şi o creştere de 50% a cifrei de afaceri. Planurile start-up-ului însă nu se opresc aici, iar antreprenorul îşi doreşte să ducă Fryday şi în afara graniţelor.

„Estimez eu că peste 3-4 ani, când o să atingem o scalare destul de accelerată şi o să fim prezenţi cam în toate punctele importante ale ţării, vom ieşi şi în afara graniţelor. Am avut discuţii pentru Cehia, Polonia şi Geramnia, avem câteva oraşe care ne interesează, anume Varşovia, Praga, Berlin şi Munchen”, mai spune el.

Investiţia într-un astfel de restaurant este între 340.000 euro şi 400.000 euro. Antreprenorul spune că pentru a putea concura cu jucătorii internaţionali de pe această piaţă e nevoie de investiţii în echipamente de ultimă generaţie, dar şi de o standardizare.

Lucian Florea mai deţine şi afacerea Autoalbina, prezentă în zona de nord a ţării, care se ocupă cu comercializarea pieselor auto. Din acest busines, deschis în 2012, a finanţat afacerea cu restaurante Fryday, apelând şi la credite bancare. Pe viitor, pentru o extindere în afara ţării, antreprenorul ia în calcul şi finanţări prin fonduri de investiţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO