Retail&Agrobusiness

Florin Rădulescu, director de operaţiuni al producătorului de băuturi spirtoase Prodal ’94, revine la conducerea Asociaţiei Spirits România pentru un mandat de patru ani

Florin Rădulescu, director de operaţiuni al...

Autor: Cristina Bellu

11.07.2023, 11:35 163

Florin Rădulescu, director de operaţiuni în cadrul producătorului de băuturi spirtoase Prodal ’94 şi director general al Carpatina SA, a fost ales preşedinte al Consiliului Director al Spirits România, asociaţia reprezentativă a industriei de băuturi spirtoase din România, pentru un mandat de patru ani.

El îl înlocuieşte pe Tudor Furir, director general Pernod Ricard România.

„Revin la conducerea asociaţiei Spirits România într-un context provocator, marcat de creşteri succesive ale accizei la alcool (de două ori în 2022 şi încă o dată de la 1 ianuarie 2023), dar şi de majorări semnificative ale costurilor materiilor prime şi ale materialelor. Toate acestea au pus presiuni majore mai ales pe producătorii locali, iar obiectivele prioritare ale mandatului meu sunt de a îmbunătăţi dialogul cu autorităţile şi de a promova un cadru juridic şi fiscal predictibil care să permită industriei menţinerea şi dezvoltarea afacerilor”, spune Florin Rădulescu, preşedintele Spirits România.

Spirits România este asociaţia patronală ce reuneşte principalii producători şi distribuitori de băuturi spirtoase din România şi este afiliată la Spirits Europe, organismul european reprezentativ al producătorilor de băuturi spirtoase ce cuprinde 31 de asociaţii naţionale din 24 de ţări.

Asociaţia s-a concentrat în ultimii ani pe dialogul cu autorităţile privind cadrul de reglementare şi funcţionare al industriei, dar şi privind combaterea pieţei nefiscalizate a băuturilor alcoolice. În paralel, asociaţia desfăşoară de mai mulţi ani campanii naţionale de informare şi educare pentru promovarea consumului responsabil de alcool şi combaterea consumului de alcool în randul minorilor.

În 2022, contribuţia industriei de băuturi spirtoase la bugetul de stat din acciza la alcool etilic a fost de aproximativ 885 milioane lei, iar în primele cinci luni din 2023, contribuţia a ajuns la 350 milioane lei, conform datelor ANAF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO