Caută doar în titlu
Retail&Agrobusiness

Fintech-ul Instant Factoring şi Expert Software lansează o soluţie prin care furnizorii marilor retaileri pot încasa instant facturile emise către magazine

Instant Factoring, primul start-up românesc de microfactoring online pentru IMM-uri, anunţă semnarea unui parteneriat cu Expert Software pentru implementarea unei soluţii prin care furnizorii marilor reţele de magazine pot avea acces instant la finanţarea facturilor emise către clienţi.

Concret, Instant Factoring şi Expert Software, prin platforma EDI ExpertSupplier.com ce operează schimbul electronic de documente între furnizori şi - retaileri, au dezvoltat o integrare între cele două platforme online prin care furnizorii IKA pot opta să îşi finanţeze una, mai multe sau toate facturile pe care le emit către un anumit client care îşi gestionează facturile prin intermediul platformei ExpertSupplier.

În mod uzual, termenele de plată în relaţia furnizorilor cu marile lanţuri comerciale pot ajunge până la 90 de zile, punând adesea presiune financiară pe businessul companiilor furnizoare.

”Am realizat acest parteneriat pentru ca ştim cât de mare este nevoia de lichidităţi în rândul companiilor, iar marii retaileri, deşi sunt clienţi buni ai oricărei companii în această perioadă, practică de multe ori termene de plată lungi, ceea ce pentru furnizorii mici şi medii poate pune o presiune financiară imensă pe afacere”, explică Cristian Ionescu, CEO şi co-fondator Instant Factoring.

Tot procesul de finanţare se desfăşoară online, printr-un singur clic, iar furnizorul îşi încasează banii pe factura emisă retailerului în doar câteva ore. Cei doi parteneri îşi propun în perioada următoare ca  prin continuarea automatizărilor şi sincronizării dintre cele două platforme finanţarea să se realizeze în maximum cinci minute.

”Suntem încrezători că o astfel de soluţie de finanţare, eficientă şi rapidă va fi apreciată de partenerii noştri mai ales acum, când tot mai multe companii se confruntă cu dificultăţi în gestionarea finanţelor”, adaugă Cătălin Costache, CEO şi fondator Expert Software, companie înfiinţată în 2003, care dezvoltă şi implementează soluţii software pentru gestionarea afacerilor.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.