Retail&Agrobusiness

Fabrica Nestlé din Bulgaria trimite 4% - 4,5% din producţia de batoane KitKat în România. Cele mai mari pieţe pentru aceste batoane produse în Sofia sunt Marea Britanie şi Germania

Fabrica Nestlé din Bulgaria trimite 4% - 4,5% din...

Autor: Ramona Cornea

14.03.2024, 13:49 9947

Fabrica Nestle din Bulgaria trimite 4% - 4,5% din producţia de batoane KitKat în România, afirmă reprezentanţii companiei. Cele mai mari două pieţe pentru KitKat produs în Sofia sunt Marea Britanie (28%) şi Germania (17%), iar ţările din regiunea Europei Centrale de Est primesc încă 17%.

„Piaţa din Europa de Sud reprezintă 11% din totalul volumelor vândute din producţia de KitKat, Bulgaria reprezintă 4%, iar România are o pondere similară, de 4% - 4,5%”,  a spus Daniela Yordanova, SEM confectionery business executive officer în cadrul Nestlé.

Fabrica Nestlé din Sofia are aproape 600 de angajaţi, dintre care 84% sunt implicaţi în producţie.

„În România, peste 15 milioane de batoane KitKat au fost consumate în 2023”, mai spune Daniela Yordanova.

Peste 20 de mii de tone de batoane şi napolitane KitKat vor fi produse în acest an la fabrica Nestlé din capitala Bulgariei. 95% din această producţie este destinată consumatorilor din peste 34 de ţări.

Gigantul elveţian Nestlé are acum fabrici în aproape toate ţările din regiune, mai puţin în România şi Republica Moldova. Nestlé este unul dintre cei mai importanţi jucători din industria FMCG, fiind activ pe mai multe segmente ale pieţei de bunuri de larg consum, de la hrană pentru animale, la cafea şi de la dulciuri la alimente pentru copii. Printre brandurile din portofoliul grupului se numără Nescafé, Nespresso, KitKat, Joe, After Eight, Maggi, Purina sau NAN.  Compania şi-a propus şi anul acesta o creştere de două cifre (peste 10% n-red.), având în vedere că a înregistrat o creştere organică de 18,8% în primele nouă luni din 2023, avans susţinut de toate cele zece categorii de produse.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO