Retail&Agrobusiness

Efectele campionatului mondial de Fotbal: Piaţa proiectoarelor a crescut cu 13% în primele trimestre ale anului

Efectele campionatului mondial de Fotbal: Piaţa...

Autor: Răzvan Botea

01.11.2018, 16:52 60

Piaţa de proiectoare a crescut cu 13% în primele trei trimestre ale anului, cu vânzări stimulate de Campionatul Mondial de Fotbal. Epson, lider mondial în realizarea de produse în domeniul imaginii are o cotă de piaţă de 35% în România, în funcţie de numărul de unităţi livrate şi ca valoare a acestora, potrivit raportului Futuresource Consulting dedicat industriei de profil.

„Piaţa locală a evoluat mult şi clienţii din toate sectoarele economice se orientează către modele care aduc tehnologii cu beneficii clare şi formate moderne. În acest context, am obţinut o creştere peste nivelul pieţei tocmai datorită strategiei de a aduce pe piaţă o gamă completă de modele de videoproiectoare potrivite pentru fiecare segment de consumatori”, a declarat Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România şi Bulgaria.

În primele trei trimestre ale acestui an, Epson a livrat pe piaţa locală aproximativ 4.900 de videoproiectoare, în creştere cu aproape 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului 201. Din punctul de vedere al valorii pieţei, aceasta a crescut cu 34% faţă de anul precedent, ajungând la aproape 8,6 milioane de euro.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, grupul Epson are peste 80.000 de angajaţi în 86 de companii din întreaga lume. Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu 1.750 de angajaţi, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2016 au fost de 1.7 miliarde de Euro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO