Retail&Agrobusiness

Creveţii domină piaţa fructelor de mare din România: au o cotă de 50% şi valorează 25-30 mil. euro, iar consumul s-a dublat în patru ani

Creveţii domină piaţa fructelor de mare din România:...

Autor: Florentina Niţu

20.09.2023, 13:30 158

Creveţii au cucerit românii, iar astfel au avut la o cotă de 50% din piaţa fructelor de mare, spune Cristian Dărmănescu, fondator al brandului Alfredo Seafood, aflat în primii 3 jucători naţionali din categoria de peste şi fructe de mare.

"Creveţii sunt 50% din piaţa de fructe de mare, iar ca valoare înseamnă 25-30 milioane de euro. În volum, piaţa de creveţi din România este de 3.500 tone, adică 200g/capita, o porţie pentru fiecare român pe an. E foarte mică, dar dublă faţă de acum patru ani", a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă Cristian Dărmănescu.

El a adăugat că deşi creveţii sunt o categorie nouă pentru români, aceasta este foarte căutată.

"Credem că a fost un declic în timpul pandemiei, când lumea a conştientizat valoarea sănătăţii şi a consumului produselor de calitate şi au încercat să reproducă acasă mâncarea de la restaurante şi astfel a fost o creştere a volumului de vânzări în retail şi per total", a menţionat antreprenorul.

Creveţii sunt o categorie foarte amplă, în lume, producţia fiind estimată la 7 milioane de tone anual, similară cu cea a somonului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO