Retail&Agrobusiness

CreditAmanet ţinteşte o creştere de peste 40% a segmentului de business care valorifică aurul. Cosmin Popovici, CEO: Există o cerere mare pe piaţă pentru active de refugiu, cum este aurul, iar acest lucru susţine preţul ridicat

Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet

Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet

Autor: Cristina Bellu

12.03.2024, 11:24 130

Holdingul CreditAmanet, companie cu capital românesc specializată în servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet, schimb valutar şi comerţ cu bunuri mobile, estimează pentru 2024 o creştere de peste 40% a segmentului de business care valorifică aurul, evoluţie care continuă trendul ascendent înregistrat anul trecut, când compania a obţinut o majorare cu peste 30% a cifrei de afaceri pe segmentul aur.

„Asistăm la maxime istorice ale preţului aurului, iar estimările Consiliului Mondial al Aurului sugerează că în continuare sunt posibile majorări pe parcursul lui 2024. Astfel, dacă în decembrie 2023 preţul aurului era de aproximativ 60.000 euro/kilogram (2066$/uncie), doar în primele luni din 2024 s-a înregistrat o creştere de circa 7%, iar preţul s-a apropiat de 64.050 euro/kilogram (2181$ pe uncie). Este o valoare care depăşeşte maximul prognosticat de banca americană de investiţii JPMorgan Chase & Co, de 2.175 de dolari pe uncie în 2024,” spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet.

Potrivit experţilor, preţul aurului va continua să crească, fiind susţinut de o serie de factori, printre care incertitudinile economice, tensiunile politice, previziunile privind instabilitatea şi o posibilă recesiune. La aceasta se adaugă cererile mari pentru aur din partea băncilor centrale şi investitorilor.

„Există o cerere mare pe piaţă pentru active de refugiu, cum este aurul, iar acest lucru susţine preţul ridicat”, adaugă Cosmin Popovici.

Oficialul companiei consideră că ascensiunea puternică a preţului aurului va genera şi unele schimbări în comportamentul de consum.

„Unele persoane pot fi determinate să vândă bijuterii sau alte obiecte din aur pe care le deţin pentru a profita de preţurile mai mari ale aurului. Din acest punct de vedere, pentru a lua decizii informate privind investiţiile în aur, un rol important îl are educaţia financiară, pe care o încurajăm”, subliniază CEO-ul CreditAmanet.

CreditAmanet oferă servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet şi schimb valutar şi administrează cea mai diversificată platformă de tranzacţionare pentru metale preţioase, electronice, bijuterii şi produse de lux. Prin intermediul companiilor pe care le deţine integral (Digital Sale SRL şi EUROCREDIT EXCHANGE SRL) dezvoltă 3 linii de business – amanet, schimb valutar şi comerţ cu bunuri mobile. Reţeaua CreditAmanet adună 22 de agenţii în Bucureşti, Ilfov, Sibiu, Braşov, Piatra Neamţ, Focşani, Bacău, Galaţi şi Constanţa, Tg. Mureş, Buzău şi Ploieşti.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO