Retail&Agrobusiness

CreditAmanet şi-a relocat birourile în clădirea office SkyTower din Bucureşti, cea mai înaltă din România

CreditAmanet şi-a relocat birourile în clădirea office...

Autor: Cristina Bellu

27.06.2023, 09:48 270

Holdingul CreditAmanet, companie cu capital românesc specializată în servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet, schimb valutar şi comerţ cu bunuri mobile, şi-a relocat birourile în clădirea office SkyTower de lângă mallul Promenada din Bucureşti, în urma unei investiţii de 0,5 mil. euro.

„La finalul anului trecut am devenit societate pe acţiuni şi, de asemenea, în 2022 am obţinut o performanţă impresionantă de business - o creştere cu 30% a cifrei de afaceri, care a ajuns la 80,5 milioane de lei şi un profit net de 10,3 milioane lei, cu 27% mai mare faţă de 2021. Wellbeing-ul la locul de muncă impactează în mod direct eficienţa şi productivitatea echipei, motiv pentru care suntem convinşi că noul sediu reprezintă cadrul ideal pentru continuarea performanţei”, spune Cosmin Popovici, CEO-ul  CreditAmanet.

Imobilul Sky Tower, aflat în portofoliul RPHI România (Raiffesen Property), amplasat între strada Barbu Văcărescu şi calea Floreasca, este cea mai înaltă clădire de birouri din România, având 37 de etaje şi 137 de metri înălţime.

Clădirea are o suprafaţă închiriabilă totală de 41.200 de metri pătraţi şi 518 locuri de parcare în subteran, alături de alte 23 la suprateran, potrivit datelor de pe site-ul proiectului. Construcţia a fost finalizată la sfârşitul lui 2012 şi a presupus investiţii de peste 120 mil. euro.

Sky Tower este totodată prima construcţie de birouri din ţară care a obţinut cel mai înalt nivel de certificare pentru operaţiuni şi mentenanţă în cadrul sistemului de certificare LEED (certificarea LEED Platinum Operations and Maintenance).

„Creşterea remarcabilă şi rezultatele financiare obţinute anul trecut de CreditAmanet i-au determinat să aleagă ca sediu central o locaţie emblematică, potrivită unui lider din industrie”, adaugă Leo Forstner, Director General RPHI România.

CreditAmanet oferă servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet şi schimb valutar şi administrează cea mai diversificată platformă de tranzacţionare pentru metale preţioase, electronice, bijuterii şi produse de lux. Prin intermediul companiilor pe care le deţine integral (Digital Sale SRL şi EUROCREDIT EXCHANGE SRL) dezvoltă 3 linii de business – amanet, schimb valutar şi comerţ cu bunuri mobile. Reţeaua CreditAmanet adună 24 de agenţii în Bucureşti, Ilfov, Sibiu, Braşov, Piatra Neamţ, Focşani, Bacău, Galaţi şi Constanţa, Tg. Mureş, Buzău şi Ploieşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO