Retail&Agrobusiness

Cooperativa Agricolă Păstrăvul din Ţara Ta a deschis o fermă piscicolă pe lacul Oaşa, după investiţii de două milioane de euro, care va livra în primii ani 360 de tone de păstrăv către magazinele Carrefour din ţară

Autor: Alexandra Matei

31.08.2023, 12:02 1045

Ferma piscicolă Oaşa este situată la altitudinea de 1.400 de metri în Munţii Şureanu, la limita dintre judeţele Sibiu şi Alba, pe Transalpina.

De aici, către magazinele Carrefour din ţară vor pleca produse precum păstrăvul curcubeu eviscerat pe gheaţă şi păstrăvul somonat pe gheaţă.

Cooperativa Agricolă Păstrăvul din Ţara Ta a deschis o fermă piscicolă pe lacul Oaşa, al doilea cel mai mare lac artificial din România, în urma unor investiţii de două milioane de euro, bani veniţi atât din fonduri europene, cât şi din surse proprii.

Ferma piscicolă va avea o capacitate anuală de 360 de tone, care se va extinde până la 800 de tone în următorii ani, spune Vasile Todosia, preşedinte şi membru fondator al Cooperativei Păstrăvul din Ţara Ta, iar păstrăvul din lacul Oaşa va ajunge exclusiv pe rafturile magazinelor Carrefour din ţară.

„Ferma piscicolă pe care o inaugurăm la Oaşa este încununarea unor eforturi susţinute ale tuturor celor implicaţi şi, în acelaşi timp, un proiect de viitor, susţinut de autorităţile locale, care va contribui semnificativ la dezvoltarea zonei şi la ridicarea standardelor de protecţie a mediului în piscicultura din România. Având ca piaţă de desfacere Carrefour România, cu reţeaua sa de peste 400 de magazine la nivel naţional, păstrăvul de Oaşa va deveni accesibil pentru clienţii din toate regiunile ţării”, a spus Vasile Todosia în timpul conferinţei de presă ce a avut loc chiar pe lacul Oaşa miercuri, 30 august.

Ferma piscicolă Oaşa este situată la altitudinea de 1.400 de metri în Munţii Şureanu, la limita dintre judeţele Sibiu şi Alba, pe Transalpina. De aici, către magazinele Carrefour din ţară vor pleca produse precum păstrăvul curcubeu eviscerat pe gheaţă şi păstrăvul somonat pe gheaţă.

Colaborarea cu fermierii de la Oaşa este una de lungă durată pentru Carrefour, care dezvoltă cu acelaşi furnizor şi proiectul Filiera Calităţii - păstrăvul eviscerat Zăganu.

În prezent, aproximativ 100 de furnizori români livrează către Carrefour carne de origine românească, dintre care peste 25 livrează peşte şi alţi 40 livrează carne de porc, vită, oaie, pasăre şi iepure.

„Parteneriatele Carrefour de peste 20 ani cu fermierii României au dus la o dezvoltare continuă a segmentului de carne românească, acoperind astăzi peste 90% din gamă cu produse dezvoltate local. În ceea ce priveşte parteneriatul cu cooperativa Păstrăvul din Ţara Ta, suplimentarea ofertei de produse furnizate de aceasta, pe lângă păstrăvul Zăganu, reprezintă un pas deosebit de important pentru noi, cu impact strategic în planurile noastre privind tranziţia alimentară”, a spus şi Julien Munch, CEO Carrefour România, prezent de asemenea la evenimentul de lansare a fermei piscicole.

Cooperativa Agricolă Păstrăvul din Ţara Ta a fost înfiinţată în 2020, la iniţiativa a şase membri fondatori şi are ca scop revitalizarea sectorului piscicol, prin îmbunătăţirea calităţii produselor din peşte şi protejarea intereselor fermierilor, prin optimizarea activităţii economice.

Cooperativa este formată din companiile Păstrăvăria Valea Stânii Zăganu, Salmontana, Vision Progress Consulting, Mario Piscicola, Păstrăv de Făgăraş şi Romavet Investment. Aceaştia operează ferme şi unităţi moderne în diferite localităţi din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO