Retail&Agrobusiness

Comerţul cu ridicata a crescut în ianuarie cu 1,1% - INS

Comerţul cu ridicata a crescut în ianuarie cu 1,1% - INS

Autor: Ana Maria Petcana

13.03.2015, 10:04 93

Astfel, comerţul cu ridicata a altor maşini, echipamente şi furnituri a urcat cu 9% ca serie brută şi cu 12,1% ca serie ajustată, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În acelaşi timp, comerţul cu ridicata nespecializat s-a majorat cu 8,9% ca serie brută şi cu 11% ca serie ajustată, vânzările de produse agricole brute şi de animale vii cu 8,4% şi, respectiv, cu 2,5%, activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata au avansat cu 3% brut şi cu 3,9% ajustat, iar comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului cu 1,1% brut şi cu 1,8% ajustat.

Scădere, atât ca serie brută, cât şi ajustată, a înregistrat comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-4,4% brut şi -2% ajustat).

În aceeaşi perioadă, comerţul cu ridicata specializat al altor produse a scăzut cu 0,3% ca serie brută, dar a crescut cu 0,9% ca serie ajustată, iar vânzările de echipamente informatice şi de telecomunicaţii au scăzut cu 0,1% ca serie brută şi au urcat cu 4,1% ca serie ajustată.

Comparativ cu decembrie, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a scăzut în ianuarie cu 19,1% ca serie brută, dar a crescut cu 2,2% ca serie ajustată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO