Retail&Agrobusiness

Cine este în spatele afacerii Trisport, primul magazin din România care vinde produse pentru triatlon, sportul care combină înotul cu bicicleta şi alergarea

Cine este în spatele afacerii Trisport, primul magazin...

Autor: Business Magazin

17.07.2016, 09:36 2046

Pasiunea pentru sport l-a împins pe Sorin Anghel, programator de formaţie, să-şi încerce norocul ca antreprenor. El a pus bazele afacerii Trisport, primul magazin din România care comercializează produse pentru competiţii de triatlon, iar aşteptările pentru anul în curs vizează un plus de 10-20% la capitolul vânzări.

"Trecerea de la statutul de angajat la cel de antreprenor este cel mai greu pas. Mie nu mi-a fost foarte greu deoarece am lucrat şi ca freelancer câţiva ani buni înainte de a fi angajat. Una dintre cele mai mari provocări la această trecere este faptul că volumul de muncă se dublează, câteodată chiar se triplează, nu mai există timp liber, iar salariul este de cele mai multe ori aproape inexistent, el acoperind doar nevoile de bază“, povesteşte Sorin Anghel. Povestea sa ca antreprenor a început în urmă cu trei ani, plecând de la ideea unui prieten de a participa la o ştafetă în cadrul unui triatlon: „Evident că în scurt timp a intervenit competivitatea şi am hotărât să participăm individual la probe. În pregătiri am avut surpriza să aflu că nu există un magazin specializat de unde să îţi poţi procura toate echipamentele de care ai nevoie, aşa a pornit ideea“, spune Sorin Anghel.

Investiţia financiară iniţială nu a fost foarte mare, fiind vorba de un magazin online, în vreme ce magazinul fizic Trisport a fost deschis în luna iunie 2013. „M-am ocupat de tot ce înseamnă online timp de 1-2 ani până am lansat site-ul. 

Citiţi articolul integral pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO