Retail&Agrobusiness

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, principalul indicator pentru consumul privat, s-a majorat cu 11,9% în primele nouă luni din 2021. În septembrie, consumul a crescut cu 8,5% an/an, dar a scăzut cu 1,8% faţă de august

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, principalul barometru pentru consumul privat, a marcat în primele nouă luni luni din 2021 o creştere de 11,9% ca serie brută, faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare cu 17,6%, la vânzările de carburanţi cu 11,8% şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 6%, arată datele transmise vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna septembrie, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a înregistrat o creştere cu 8,5%, serie brută, comparativ cu luna septembrie 2020, pe fondul creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (plus 10,4%), la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (plus 9%) şi comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (plus 4,4%).

(Sursa: INS)

Raportat la august 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a scăzut pe ansamblu cu 1,8%, serie brută, faţă de luna august, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (minus 7,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (minus 2,1%).

Vânzările de produse nealimentare au crescut cu 1,3%.

(Sursa: INS)

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.