Retail&Agrobusiness

Celebrul lanţ francez de supermarketuri Carrefour a scăpat de preluarea ostilă iniţiată de un retailer canadian care a oferit 16 de miliarde de euro pentru unul dintre cele mai cunoscute branduri franceze. Care sunt cele trei familii care controlează Carrefour

Celebrul lanţ francez de supermarketuri Carrefour a...

Autor: Alexandru Nanu

16.01.2021, 14:06 10892

Carrefour şi lanţul canadian de retail Alimentation Couche-Tard au anunţat că au abandonat discuţiile privind o eventuală preluare într-o tranzacţie de 16 miliarde de euro.

Statul francez s-a opus acestei preluări

Principalii acţionari ai retailerului francez sunt Bernard Arnault, cel mai bogat om din Franţa care deţine 5,6% din acţiuni, miliardarul brazilian Abilio Diniz cu 7,5% şi familia Moulin care controlează celebrele galerie Lafayette cu 9,9%.

Grupul Carrefour are circa 320.000 de angajaţi la nivel global şi este cel mai mare angajator privat din Franţa. Retailerul genrează circa jumătate din vânzări în piaţa din Franţa, o ţară pentru care preluările cu capital străin ale unor companii-cheie nu este privită cu ochi buni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO