Retail&Agrobusiness

Ce vrea să facă Ovidiu Buluc cu cele 100 milioane de euro din vânzarea Farmexim: se uită către industria vinului

Ovidiu Buluc

Ovidiu Buluc

Autor: Cristina Roşca

17.09.2018, 00:07 2124

Antreprenorul Ovidiu Buluc (72 de ani), cu­noscut pentru că a construit şi vândut unul dintre cele mai puternice businessuri din farma, grupul Farmexim, se uită să investească în industria vinului, conform surselor ZF.

În acest an, omul de afaceri a vândut businessul construit în ultimele două decenii pentru circa 100 de milioane de euro, iar acum se uită către alte domenii. Buluc a discutat cu mai multe crame locale, printre care şi Vinarte şi Serve, conform surselor ZF. Contactat de ZF, antreprenorul nu a răspuns solicitării privind planurile sale de investiţii în domeniu.

Din datele ZF, Buluc nu a finalizat negocierile, însă este interesat de domeniul vinului, putând intra fie prin achiziţia unui pachet de acţiuni, fie prin preluarea unui business 100%. ZF scria anterior că investitorii străini şi locali sunt interesaţi de producţia de vin din România, piaţă care a trecut în ultimii ani prin procese ample de retehnologizare şi replantare şi care începe să pună pe rafturile magazinelor şi în restaurante vinuri de calitate superioară. Două exemple în acest sens sunt listarea Purcari la BVB şi vânzare portofoliului de vinuri locale Halewood către grupul Alexandrion.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO