Companii

A doua tranzacţie mare din farma: Ovidiu Buluc va încasa 100 mil. € pentru farmaciile Help Net şi distribuitorul Farmexim

Ovidiu Buluc

Ovidiu Buluc

Autor: Georgiana Mihalache

23.04.2018, 00:08 3787

Gigantul german Phoenix a cumpărat un business de peste jumătate de miliard de euro după doi ani de negocieri şi tatonări.

Omul de afaceri Ovidiu Buluc (71 de ani), cel care a pus ba­zele primului distribuitor de medicamente acum aproa­­pe trei decenii, a vân­dut busi­nessul de peste 500 de milioane de euro pe care l-a con­struit în capitalism către gigantul german Phoenix.

Tranzacţia se ridică la peste 100 mil. euro, potrivit datelor ZF.

Nemţii au cumpărat după doi ani de tatonări şi negocieri gru­pul Farm­exim ce cuprinde atât lanţul de farmacii Help Net, cât şi distri­buitorul de medica­mente Farmexim.

Tranzacţia prin care Farm­­exim trece din mâinile lui Ovidiu Buluc în cele ale Phoenix, un gigant cu activităţi în 26 de ţări, este a doua de pe piaţa farma în mai puţin de jumătate de an, după achiziţia A&D Pharma de către fondul de investiţii Penta Investment. Aceste mutări arată interesul uriaş al investi­torilor străini pentru piaţa românească.

Paradoxal, de fiecare dată reprezentanţii acestei pieţe spun că o duc foarte greu, că nu fac profituri şi statul le impune o legislaţie care nu-i avantajează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO