Retail&Agrobusiness

CBRE: Rata de vânzări online s-ar putea dubla în următorii 5 ani

CBRE: Rata de vânzări online s-ar putea dubla în...

Autor: Bogdan Alecu

19.10.2020, 16:48 213

Vânzările online vor continua să crească tot mai mult în următorii cinci ani, iar companiile vor miza tot mai mult pe o plajă mai largă de canale de distribuţie, printre care şi cel pe internet.

Consumatorul petrece tot mai mult timp în online. Sectorul de ecommerce creşte rapid iar datele noastre indică o dublare a ratei de vânzări online de la 7 la 15% în maximum cinci ani. La rândul său, dinamica prezenţei consumatorului în magazinele fizice aduce cu sine o nevoie de eficientizare şi optimizare stocuri, în timp real. Nevoia de spaţii de depozitare devine un factor cheie pentru a deservi consumatorul: timpii de livrare la comanda online şi experienţa de cumpărare în spaţiul fizic depind de calitatea procesului logistic. Pentru a vă face o idee asupra cererii, vă pot spune că 5 din 10 retaileri cu care discutăm ne solicită detalii atât pentru spaţii de retail, cât şi pentru industrial”, a declarat Răzvan Iorgu, managing director, CBRE România.

În cazul CBRE, compania mizează pe servicii "omnichannel" pentur retailerii care vor să mizeze pe o o adaptare la noile condiţii.

Trăim într-o lume omnichannel atât la nivel individual, cât şi la nivel de business, astfel că serviciile noastre devin şi ele omnichannel. Scopul lansării de astăzi este acela de a deservi consumatorul final şi de a răspunde nevoilor acestuia, oriunde se află, offline sau online. Indiferent de mediul de interacţiune cu produsele clienţilor noştri, soluţia de real estate rămâne esenţială pentru a ajunge aproape de consumator”, a declarat Răzvan Iorgu.

Piaţa spaţiilor industriale moderne din România urmează să depăşească nivelul de 5 mil. mp până la finalul anului, arată datele CBRE. Raportat la populaţia României, acest volum reprezintă un stoc industrial de 260 mp per mia de locuitori, sub nivelul din regiune (347 mp per mia de locuitori în Ungaria sau 510 mp per mia de locuitori în Polonia), cu potenţial de creştere în continuare. În ceea ce priveşte spaţiile de retail, potrivit CBRE, stocul de retail modern era estimat la finalul trimestrului al treilea la 3,84 mil. mp de centre comerciale şi parcuri de retail.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO