Retail&Agrobusiness

Cât au citit românii în 2020. Elefant.ro: vânzările de carte au crescut cu peste 30%. O carte de dezvoltare personală conduce în topul preferinţelor

Cât au citit românii în 2020. Elefant.ro: vânzările...

Autor: Cristina Bellu

08.02.2021, 14:18 783

Elefant.ro, unul dintre cei mai mari retaileri online de pe piaţa locală, operat de compania Elefant Online, a înregistrat anul trecut vânzări în creştere cu peste 30% pe segmentul de carte faţă de anul anterior, în condiţiile în care piaţa, per ansamblu, a cunoscut o uşoară scădere.

În cazul cărţilor pentru copii avansul a fost mai accelerat, susţinut de contextul pandemic, care a determinat migrarea orelor de studiu din offline în online, pe o perioadă îndelungată de timp, arată datele transmise de reprezentanţii Elefant.ro.

Pentru anul în curs, compania estimează că tendinţa de creştere se va menţine la un nivel de cel puţin 25% faţă de 2020.

“În 2021 ne aşteptăm ca tendinţa de creştere a volumului de carte comandată online să se menţină la un nivel de cel puţin 20-25% faţă de 2020“, explică Adrian Dinu, director comercial carte în cadrul elefant.ro.

Anul trecut, cererea de cărţi de dezvoltare personală a cunoscut un adevărat avânt, fapt care a propulsat câteva dintre titlurile din această categorie în topul vânzărilor pe 2020. Astfel, Arta subtilă a nepăsării, a lui Mark Manson şi-a adjudecat primul loc în topul celor mai bine vândute titluri ale unui autor strain. În top 5 se află şi Unf*ck Yourself. Eliberează-ţi mintea şi trăieşte-ţi viaţa, de Gary Jogh Bishop, un alt titlu din categoria pentru dezvoltare personală. Alte două volume din acelaşi segment se situează printre primele 10 titluri scrise de autori străni, respectiv Inteligenţa emoţională, ediţia a patra – Daniel Goleman şi Arta manipulării – Kevin Dutton.

Top 3 este completat de cărţile de ficţiune Acolo unde cântă racii, romanul de debut al Deliei Owens, bestseller international, situat pe locul secund în clasamentul vânzărilor pe 2020, şi Pacienta tăcută, scrisă de Alex Michaelides, volum situat pe poziţia a treia a clasamentului.

În vârful clasamentului celor mai populare volumele scrise de autori români se situează Te iubesc, orice-ai face!, de Ioana Chicet-Macoveiciuc. Volumul este urmat de Erus şi Valea Recunoştinţei, de Alec Blenche şi Ţup. Imposibil e doar un cuvânt, de Alex Donovici. Toate cele trei volume sunt din categoria volumelor dedicate copiilor, segment care a cunoscut o creştere deosebită în 2020.

Topul volumelor scrise de autori români este completat de Irina Binder, cu volumul Până la sfârşit, Gaspar Gyorgy, cu volumul Mindfulness urban, Neagu Djuvara – O scurtă istorie ilustrată a românilor, dar şi de titluri precum Fizica povestită, volum scris de Cristian Presură sau Isus al meu, cea mai recentă carte scrisă de Gabriel Liiceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO