Retail&Agrobusiness

Avioanele comerciale devin o miză pentru transportatori: volumul de marfă s-a dublat

Avioanele comerciale devin o miză pentru transportatori:...

Autor: Mădălina Panaete

20.10.2015, 00:06 351

Volumul de marfă transportat prin intermediul avioanelor s-a dublat în ultimii cincisprezece ani, de la 16.000 de tone în anul 2000 la peste 3.200 de tone de mărfuri şi produse poştale anul trecut, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cea mai mare creştere a comerţului de mărfuri transportate cu avioanele comerciale s-a realizat în anul 2008, ultimul an de boom economic, atunci când au fost transportate peste 26.000 de tone, în creştere cu aproape 20% faţă de anul precedent. Însă criza a lovit în anul următor şi a produs un declin de 8%, potrivit calculelor ZF. Însă, cantitatea de mărfuri transportate pe celea aerului a început să crească din nou, nemaiavând niciun an pe minus.    

 La fel ca volumul de mărfuri trans­portate prin cursele aeriene comerciale, în ultimii 15 ani traficul aerian a fost pe creştere, cu excepţia anului 2009, când numărul de pasageri a scăzut cu 11%, la 4,4 milioane de persoane, pe fondul bugetelor mai mici de călătorie alocate de companii în contextul crizei economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO