Retail&Agrobusiness

Antreprenori locali. Apemin Tuşnad are în plan investiţii de peste 46 mil. lei în următorii trei ani

Antreprenori locali. Apemin Tuşnad are în plan...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.07.2023, 11:22 244

Apemin Tuşnad, una dintre cele mai importante companii din sectorul apelor minerale naturale, care îmbuteliază brandurile Tuşnad, Artesia şi Izvorul Ascuns, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 85,7 milioane de lei, plus 7% faţă de 2022.  Creşterea e susţinută de investiţiile realizate în ultimii trei ani, în valoare de aproape 35 de milioane de lei, din care circa 75% s-au direcţionat spre creşterea performanţei echipamentelor tehnologice. În prima jumătate a acestui an, vânzările au înregistrat un volum cu 10,6% mai mare decât anul trecut.

“Preocuparea noastră principală rămâne utilizarea sustenabilă a resurselor de apă minerală naturală şi conservarea perimetrului hidrologic natural Tuşnad. De aceea, prioritizăm optimizarea proceselor de îmbuteliere existente şi investim într-o linie nouă, cu tehnologie de înaltă performanţă”, a declarat Gyarfas Kurko, Preşedintele Consiliului de Administraţie Apemin Tuşnad.

Apemin Tuşnad are în derulare anul acesta proiecte de investiţii în valoare de şase milioane lei în echipamente tehnice, infrastructura de acces şi sisteme IT. Pentru următorii doi ani, compania pregăteşte o strategie complexă de investiţii în cadrul căreia a bugetat circa 40 de milioane de lei pentru extinderea depozitului de produse finite şi o linie de îmbuteliere nouă, de ultimă generaţie.

“Anul viitor, vom avea la Tuşnad o suprafaţă de depozitare de aproximativ 8000 mp, de aproape patru ori mai mare decât în urmă cu cinci ani, cu capacitate de 8000 de paleţi pentru produs finit şi estimăm că vom continua extinderea. Din 2018, producţia a crescut cu 30%, datorită intensificării cererii pentru produsele noastre şi a complexităţii portofoliului companiei. Factorul-cheie e tehnologia avansată de îmbuteliere, care ne permite să păstrăm calitatea apei, din momentul captării până pe rafturile magazinelor, în ciuda provocărilor privind lanţul logistic şi a creşterii costurilor operaţionale din industrie”, completează Magyari Ors, Director General Apemin Tuşnad.

Unitatea de producţie din Tuşnad are, în acest moment, două linii de îmbuteliere pentru PET, cu o capacitate totală de 30.000 de butelii pe oră şi spaţiu de depozitare de peste 5000 mp. Până la finalul anului 2023, şi-a propus să îmbutelieze 114.000.000 litri de apă, asigurând 5% din necesitatea de consum la nivel naţional.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO