Retail&Agrobusiness

AMRCR, despre demisia fostului ministru al agriculturii cu o zi înainte de învestirea noului guvern: „Nu este corect să îşi încheie aşa mandatul“

Achim Irimescu

Achim Irimescu

Autor: Roana Rotaru

09.01.2017, 00:06 607
George Bădescu, directorul exe­cu­tiv al Ascociaţiei Marilor Reţele Co­mer­ciale din România (AMRCR), spune că nu i se pare corect modul în care a ales să plece din funcţie fostul mi­nistru al agriculturii Achim Irimescu, de­misionând cu o zi înainte ca plenul Parla­mentului să dea votul de înves­titură pentru cabinetul Grindeanu.
 
AMRCR mai cere explicaţii privind do­cu­mentarea ce a stat la baza redac­tării normelor de aplicare pentru „legea su­per­marketurilor“, care ar trebui să oblige retailerii ca cel puţin 51% din pro­dusele agroalimentare expuse la raft să provină din lanţul scurt de aprovi­zio­nare.
 
„Nu este corect să se încheie aşa mandatul domnului Achim Irimescu. Dânsul nu a explicat pe ce s-a bazat când a făcut normele de aplicare pentru Legea 150/2016. Aruncă aşa nişte lucruri şi după aceea pleacă? Cred că este corect ca fostul ministru să explice de ce şi-a dat demisia cu o zi înainte de înche­ie­rea madatului, să spună pe ce s-a bazat proiectul de norme şi dacă a inclus în acesta observaţiile pe care le-a primit prin scrisorile de la Bruxelles“, a decla­rat pentru ZF George Bădescu, direc­torul executiv al AMRCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO