Retail&Agrobusiness

Agrosel, producător de seminţe: Un ajutor important pentru noi este amânarea plăţii TVA-ului, care ne ajută să avem un cash-flow pentru a putea derula plăţile către salariaţi si către furnizori

Agrosel, producător de seminţe: Un ajutor important...

Autor: Florentina Niţu

02.04.2020, 14:31 166

„Agrobusinessurile trebuie să funcţioneze în această perioadă la capacitate maximă.”

Levente Széll, directorul general al Agrosel, producător de seminţe din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, cu afaceri de 37,1 milioane de lei în 2019, consideră că este foarte important ca toate companiile din agrobusiness să-şi continue activitatea în pofida pandemiei de COVID-19, aplicând măsurile necesare de protecţie, iar un ajutor important din partea statului ar fi amânarea plăţii TVA-ului.

„Pentru agrobusinessul din România, măsura cea mai importantă este menţinerea funcţionalităţii companiilor, deoarece fermierii români depind de accesul la seminţe şi la alte materiale agricole absolut necesare pentru a putea înfiinţa culturile. Dacă seminţele nu sunt semănate în câmp la timp, rezultatul final ar fi deficienţe grave de hrană şi furaje în a doua parte a anului. Un alt ajutor important este amânarea plăţii TVA-ului, care ne ajută să avem un cash-flow pentru a putea derula plăţile către salariaţi si către furnizori”, a spus pentru ZF Levente Széll, directorul general al Agrosel.

Reprezentanţii statului au anunţat că statul au accelerat rambursarea TVA-ului, însă Levente Széll susţine că posibilitatea de a apărea blocaje la în ceea ce priveşte numerarul sau deficienţe de hrană, sunt „situaţii pe care nu ni le putem permite în aceste vremuri de instabilitate”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO