Retail&Agrobusiness

AAylex Prod, care deţine brandul de carne de pasăre CocoRico, a ajuns la afaceri de 575,8 mil. lei în 2019, plus 7%

Antreprenori locali

AAylex Prod, care deţine brandul de carne de pasăre...

Autor: Laurentiu Cotu

01.12.2020, 17:40 1838

Compania AAylex Prod, par­te a grupului de firme AAylex de­ţinut ma­joritar de antre­pre­no­rul Bog­dan Stanca, unul dintre cei mai mari ju­că­tori din in­dus­tria căr­nii de pa­săre, a ra­portat pen­tru 2019 o ci­fră de afa­ceri de 575,8 mil. lei (121,5 mil. euro), în creştere cu 7% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor Publice. Compania a suferit anul trecut o pierdere de 21,8 mil. lei (4,6 mil. euro), de la un câştig net de 6,7 mil. lei (1,5 mil. euro) obţinut în anul precedent, arată datele publice. AAylex Prod a ajuns în 2019 la un număr mediu de 921 de angajaţi.

Abatorul de păsări AAylex Prod face parte din grupul de firme Aaylex, alături de AAylex Agro Coo­perativa Agricolă (pro­duc­ţie hrană pentru pui), Avicola Buzău (fermele de pui CocoRico) şi AAylex Distribution (distri­bui­torul pro­duselor CocoRico). În urmă cu doi ani, AAylex Prod a  absorbit com­pania AAylex Fresh din cadrul aceluiaşi grup. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO