Companii

Restaurantul bancherilor se extinde cu mic dejun si catering

Restaurantul bancherilor se extinde cu mic dejun si catering

Heritage a avut anul trecut afaceri de circa 800.000 de euro, inregistrand insa o pierdere de 500.000 de euro

25.11.2009, 00:00 128

Heritage, cel mai scump restaurant din Bucuresti, denumit sirestaurantul bancherilor datorita faptului ca majoritateaactionarilor provin din domeniul bancar, s-a extins in urma uneiinvestitii de 100.000 de euro prin deschiderea Petit HeritageTraiteur.

Noua unitate, care este localizata pe strada Radu Beller, (zonaDorobanti din Capitala) include si un serviciu de catering, dar inacelasi timp se pot consuma preparate culinare la fata locului,acestea fiind gatite in bucataria restaurantului Heritage.

"Am decis sa ne extindem nu prin deschiderea unui nourestaurant, ci prin atacarea unui cu totul alt segment de business.Cu Petit Heritage Traiteur targetam o categorie mai larga depersoane care apreciaza gastronomia sofisticata, dar care nu auintotdeauna timp sa mearga la restaurant. Noi le oferimposibilitatea sa isi ia micul dejun la noi, avand in vedere cadeschidem la 7.30 dimineata, pot comanda un dejun la noi sau isipot invita prietenii acasa, noi asigurandu-le atat preparatele, catsi servitul. Credem ca cele doua activitati se completeaza", spunreprezentantii Heritage.

Actionarul majoritar al restaurantului Heritage este omul deafaceri Dinu Patriciu, care a devenit miliardar in euro in urmavanzarii in totalitate a grupului Rompetrol catre compania kazahade stat KazMunaiGaz.

Urmatorul actionar semnificativ al restaurantului este, potrivitultimelor date disponibile, Dan Pascariu, presedintele consiliuluide administratie al UniCredit Tiriac Bank. In totalitate, unitateaare un numar de 23 de actionari printre care se numara RobertRekkers, CEO al Bancii Transilvania, Anca Ioan, fost CEO al TiriacHoldings, Rasvan Radu, presedinte executiv al Unicredit Tiriac,precum si George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscutihead-hunteri de pe piata locala.

Proiectul Heritage a fot realizat in anul 2006, dar restaurantula fost lansat oficial in septembrie 2007. Investitia in acestrestaurant s-a ridicat la un milion de euro. Restaurantul seintinde pe o suprafata de 700 mp si cuprinde patru saloane, ovinoteca si un magazin de patiserie. Potrivit datelor depuse laMinisterul Finantelor, unitatea a avut anul trecut o cifra deafaceri de circa 0,8 milioane de euro, inregistrand insa o pierderede 0,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO