Restaurantul bancherilor se extinde cu mic dejun si catering

Autor: Roxana Petrescu 25.11.2009

Heritage, cel mai scump restaurant din Bucuresti, denumit si restaurantul bancherilor datorita faptului ca majoritatea actionarilor provin din domeniul bancar, s-a extins in urma unei investitii de 100.000 de euro prin deschiderea Petit Heritage Traiteur.

Noua unitate, care este localizata pe strada Radu Beller, (zona Dorobanti din Capitala) include si un serviciu de catering, dar in acelasi timp se pot consuma preparate culinare la fata locului, acestea fiind gatite in bucataria restaurantului Heritage.

"Am decis sa ne extindem nu prin deschiderea unui nou restaurant, ci prin atacarea unui cu totul alt segment de business. Cu Petit Heritage Traiteur targetam o categorie mai larga de persoane care apreciaza gastronomia sofisticata, dar care nu au intotdeauna timp sa mearga la restaurant. Noi le oferim posibilitatea sa isi ia micul dejun la noi, avand in vedere ca deschidem la 7.30 dimineata, pot comanda un dejun la noi sau isi pot invita prietenii acasa, noi asigurandu-le atat preparatele, cat si servitul. Credem ca cele doua activitati se completeaza", spun reprezentantii Heritage.

Actionarul majoritar al restaurantului Heritage este omul de afaceri Dinu Patriciu, care a devenit miliardar in euro in urma vanzarii in totalitate a grupului Rompetrol catre compania kazaha de stat KazMunaiGaz.

Urmatorul actionar semnificativ al restaurantului este, potrivit ultimelor date disponibile, Dan Pascariu, presedintele consiliului de administratie al UniCredit Tiriac Bank. In totalitate, unitatea are un numar de 23 de actionari printre care se numara Robert Rekkers, CEO al Bancii Transilvania, Anca Ioan, fost CEO al Tiriac Holdings, Rasvan Radu, presedinte executiv al Unicredit Tiriac, precum si George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuti head-hunteri de pe piata locala.

Proiectul Heritage a fot realizat in anul 2006, dar restaurantul a fost lansat oficial in septembrie 2007. Investitia in acest restaurant s-a ridicat la un milion de euro. Restaurantul se intinde pe o suprafata de 700 mp si cuprinde patru saloane, o vinoteca si un magazin de patiserie. Potrivit datelor depuse la Ministerul Finantelor, unitatea a avut anul trecut o cifra de afaceri de circa 0,8 milioane de euro, inregistrand insa o pierdere de 0,5 milioane de euro.