Companii

Reprezentanta Caterpillar vinde de 13 milioane de euro

04.06.2001, 00:00 251



Bergerat Monnoyeur SRL, care vinde produsele Caterpillar pe piata romaneasca, a realizat pe primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 7,5 milioane franci francezi (aproximativ 1 milion de dolari), a declarat Thierry Robert, director general al societatii.

Pentru intreg anul 2001 compania estimeaza o cifra de afaceri de 13 milioane de euro, in crestere cu 10% comparativ cu anul trecut.

Bergerat Monnoyeur, reprezentant pe piata romaneasca al grupului francez de distributie Monnoyeur, este, din luna mai, noul nume al societatii Fortrac, infiintata in 1992 ca reprezentanta pe piata romaneasca a grupului francez de firme de distributie Monneyeur. Activitatea grupului in Romania consta in reprezentarea si comercializarea utilajelor produse de firma americana Caterpillar.

Potrivit directorului de vanzari al departamentului Constructii din cadrul societatii, Alexandru Badea, Bergerat Monnpyeur a incheiat cu reprezentanta din Romania a concernului elvetian Holcim, fost Holderbank, un contract in valoare de de 3,5 milioane de euro, pentru furnizarea de utilaje destinate exploatarilor in carierele de calcar.

Bergerat Monneyeur intentioneaza sa vanda in acest an, in Romania, 300 de utilaje, specializate pentru domenii precum constuctii, mine, cariere, de reparare a soselelor, aplicatii forestiere si motostivuitoare, cu 100 de unitati mai mult decat anul trecut.

Compania a comercializat, de la infiintare si pana in luna mai a acestui an, 1.250 de utilaje. Portofoliul de clienti al companiei insumeaza 4.400 societati, pentru care Bergerac Monneyeur a vandut utilaje sau a prestat servicii de inchiriere sau reparatii.

Societatea detine cinci puncte de service, insa programul de investitii pentru dezvoltare al companiei prevede finalizarea in acest an a doua noi service-uri, la Bucuresti si Timisoara, in valoare de 700.000 de dolari. Valoarea totala a investitiilor pe piata romaneasca este de 1,5 milioane de dolari, a precizat Robert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO