Companii

Renault ia in concesiune pe 49 ani terenul din Titu, pentru sase milioane de euro

29.03.2007, 18:19 21

Societatea Renault Technologie Roumanie a obtinut in concesiune terenul de la Titu, unde grupul Renault intentioneaza sa construiasca un centru auto, si va plati o redeventa anuala de 123.000 de euro, respectiv 6 milioane de euro pe durata celor 49 de ani cat va avea terenul in folosinta.
La licitatia privind concesionarea terenului, Consiliul Judetean (CJ) Dambovita a primit pana marti, 27 martie, termenul limita, oferte de la Renault Technologie Roumanie, Automobile Dacia si Centrul de Studii pentru Autoturisme CESAR, toate controlate de grupul Renault.
Licitatia de concesionare a terenului in suprafata de 258 de hectare a pornit de la o redeventa anuala de 120.547 de euro.
Comisia de licitatie a analizat ieri cele trei oferte si a desemnat drept castigatoare compania Renault Technologie Roumanie, care s-a angajat sa plateasca o redeventa anuala de 123.000 de euro catre CJ Dambovita, au declarat surse din cadrul autoritatii judetene. Pe durata celor 49 de ani, cat va detine terenul in concesiune, firma va plati o redeventa totala de 6 mil. euro, echivalentul a aproape 20,3 mil. lei. Automobile Dacia a avut o oferta de 122.000 de euro pe an, iar Centrul de Studii pentru Autoturisme CESAR a propus sa achite 121.000 de euro pe an. Consiliul Judetean a decis sa organizeze o licitatie pentru concesionarea terenului de la Titu pe o perioada de 49 de ani, dupa ce procedurile de vanzare a terenului, a cladirilor aflate pe acest amplasament si a altor mijloace fixe aferente au esuat, deoarece firmele participante, Renault Technologie Roumanie si Automobile Dacia, au refuzat de fiecare data sa achite pretul de pornire.
Renault a anuntat anul trecut ca intentioneaza sa construiasca langa Titu un centru pentru proiectarea si dezvoltarea de modele auto destinate pietelor emergente. Realizarea proiectului presupune investitii de 450 de milioane euro in perioada 2007 - 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO