Companii

Renault a pregatit 5.000 de Logan pentru Italia

02.12.2005, 20:33 23

Modelul produs la Pitesti va incepe sa fie vandut oficial pe piata italiana de la 1 ianuarie 2006.

Constructorul francez Renault estimeaza ca va vinde circa 5.000 de modele Logan pe piata italiana anul viitor. "Aceasta este o estimare a vanzarilor pentru anul viitor, nu un target, rezultatul putand fi depasit. Comercializarea modelului Logan va incepe in luna ianuarie a anului viitor, prin reteaua concesionarilor Renault", a precizat Roberto Romanini, project manager Logan in Italia.

Potrivit acestuia, Renault incearca sa identifice publicul tinta pentru acest model in vederea derularii unei campanii promotionale incepand cu luna ianuarie.

"Mizam pe caracteristicile oarecum similare ale pietei italiene cu piata franceza, unde Logan a inregistrat vanzari peste asteptari. Profilul clientului italian de Logan este format din persoanele cu varsta intre 35-50 de ani, care achizitioneaza pentru prima data un automobil", a mai spus Romanini. Acesta a afirmat ca dealerii Renault din Italia au inceput deja sa primeasca comenzi pentru Logan, fara a preciza cuantumul acestora.

Preturile vor fi aceleasi cu cele practicate in celelalte tari occidentale in care Logan a fost deja lansat. Pentru versiunea Ambiance, cu motor pe benzina de 1,4 litri, pretul este de 7.950 de euro si ajunge la 10.750 de euro pentru versiunea Laureate, cu motor diesel de 1,5 litri.

Logan va fi comercializat de o retea de 76 de dealeri Renault in toata Italia, modelul fiind expus in cadrul unei retele nationale de aproximativ 120 de showroom-uri.

Serviciile de post-vanzare vor fi asigurate de o retea de 200 de unitati service. Modelul Logan produs la subsidiara romaneasca a Renault, Automobile Dacia Pitesti, a fost lansat pe piata locala in luna septembrie a anului trecut. Desi era destinat initial numai pietelor in curs de dezvoltare, Renault a hotarat sa comercializeze Logan si in Europa Occidentala, unde modelul este deja prezent in Franta, Spania si Germania.

Principalul centru de productie este la Pitesti, iar Renault asambleaza Logan la uzinele detinute in Columbia, Rusia si Maroc, controlate integral sau operate impreuna cu parteneri locali.

Logan urmeaza sa fie produs, de anul viitor, in Iran, si, din 2007, in India si Brazilia.

Renault estimeaza ca vanzarile de automobile Logan vor ajunge la 150.000 de unitati in 2005, pentru ca in 2006 sa depaseasca 200.000 de unitati.

Pe langa varianta de caroserie actuala, producatorul local a anuntat pentru anul viitor o noua versiune a motorului pe benzina de 1,6 litri, cu puterea majorata la 107 cai-putere, care va aparea in primavara lui 2006, precum si o varianta de caroserie Break, in toamna. Varianta furgoneta este prevazuta sa fie lansata la inceputul anului 2007.

Dacia, cel mai mare producator local de automobile, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste un miliard de euro, urmand sa treaca pentru prima data pe profit de la intrarea Renault ca actionar in toamna anului 1999.

Francezii au investit de atunci peste 500 de milioane de euro, in principal in modernizarea platformei industriale de la Pitesti.

Renault a anuntat ca va investi incepand cu anul viitor alte 215 milioane de euro la Pitesti in cadrul unei fabrici de cutii de viteze, care va produce pentru automobilele marca Renault, Nissan si Samsung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO