Companii

Remarul 16 Februarie vrea să îşi majoreze capitalul social cu 5,1 mil. lei

Remarul 16 Februarie vrea să îşi majoreze capitalul...

Autor: Ioana Tudor

30.09.2014, 17:43 194

Acţionarii producătorului de material rulant Remarul 16 Februarie (simbol bursier REFE) se vor reuni în AGEA la începutul lunii noiembrie pentru o decizie privind majorarea capitalului social al companiei cu până la 5,1 milioane de lei, la 10,2 mil. lei.

Sumele atrase de Remarul vor fi folosite pentru acoperirea unei părţi din datoriile societăţii şi pentru derularea programelor asumate, potrivit unui anunţ publicat pe bursa de la Bucureşti.

Programul de investiţii al societăţii pentru perioada 2014-2018, în valoare de 40 milioane de lei, vizează printre altele dezvoltarea unui nou model de automotor.

Remarul va emite un număr de circa 2,04 milioane de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 2,5 lei şi un preţ pe acţiune de 2,5 lei. Majorarea de capital se realizează cu acordarea dreptului de preferinţă pentru acţionarii existenţi, care vor putea să subscrie proporţional cu cotele de participare deţinute.

Acţiunile rămase nesubscrise la expirarea termenului de subscriere ar urma să fie anulate.

Remarul a obţinut recent din partea BCR amânarea cu patru ani a scadenţei unui împrumut cu valoarea iniţială de 8,3 mil. lei, precum şi reeşalonarea tuturor sumelor restante către bancă. Solicitarea, aprobată ieri de acţionari, a venit în contextul în care firma se confruntă cu lipsa de lichidităţi şi îşi plăteşte cu întârziere datoriile.

La finalul lunii iunie, Remarul avea datorii totale de 41,7 mil. lei.

Compania a raportat o cifră de afaceri de 12,5 mil. lei pentru primul semestru, în creştere cu 33,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut, însă a trecut pe pierderi de 1,4 mil. lei, de la profit de 0,1 mil. lei.

Acţiunile companiei se tranzacţionează pe piaţa RASDAQ. Cele mai recente transferuri cu acţiunile Remarul s-au realizat la preţul de 4,99 lei/titlu. La această cotaţie, societatea are o capitalizare bursieră de 10,2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO