Companii

Reînvie centrul istoric al Bucureştiului? Starbucks a redeschis cafeneaua de pe Lipscani, care trăsese obloanele din cauza pandemiei care a lovit din plin industria HoReCa

Strada Lipscani din centrul istoric, pe care se află cafeneaua Starbucks Reserve, este una dintre cele mai populare destinaţii pentru turişti.

Strada Lipscani din centrul istoric, pe care se află cafeneaua Starbucks Reserve, este una dintre cele mai populare destinaţii pentru turişti.

Autor: Cristina Roşca

26.03.2023, 11:48 189

♦ Această unitate a fost deschisă iniţial la început de 2018, sub un nou concept - Starbucks Reserve - diferenţa fiind faptul că aici erau servite cafele disponibile în ediţie limitată ♦ Acum localul este redeschis.

Lanţul american de cafenele Starbucks, prezent pe piaţa locală în sistem de franciză, a redeschis cafe­neaua fanion de pe strada Lipscani din centrul vechi al Bucureştiului. Acesta este un prim semnal pozitiv pentru zona centrului istoric al Ca­pitalei, care a suferit o lovitură puter­nică în ultimii ani, când pandemia i-a ţinut pe vizitatorii străini la distanţă. Criza sanitară a lovit din plin afacerile din centrul istoric al Bucureştiului, care se bazau mult pe turiştii străini care poposeau cel mai adesea în inima oraşului, acesta fiind un obicei împământenit peste tot în lume.

Astăzi, când vizitatorii de peste ho­tare au început să revină în Bu­cu­reşti şi când românii şi-au reluat obiceiurile de consum de dinainte de pandemie - în pofida inflaţiei -, grupul american Starbucks, adus local de polonezii de la Amrest, a decis să redeschidă cafeneaua de pe Lipscani.

Această unitate a fost inaugurată iniţial la început de 2018, sub un nou concept - Starbucks Reserve - dife­renţa fiind faptul că aici erau servite cafele disponibile în ediţie limitată. Acum localul şi-a redeschis porţile. Până la închiderea ediţiei, oficialii companiei nu au răspuns solicitării ZF privind această decizie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO