Companii

RED Management ia locul francezilor de la Vinci si devine principalul partener al Carrefour

RED Management ia locul francezilor de la Vinci si devine principalul partener al Carrefour

Retailerul a anuntat pentru acest an investitii de 140 mil. euro in extinderea retelei

21.05.2008, 20:53 54

Accelerarea expansiunii a adus parteneri noi retelei Carrefour. Daca pana in 2007, cand ritmul de extindere nu depasea doua magazine noi pe an, compania a mers in spatii aflate in proprietate, de anul trecut Carrefour a devenit chiriasul celor mai mari dezvoltatori imobiliari de pe segmentul comercial.
Recent, RED Management Capital a anuntat alte doua proiecte care vor include hipermarketuri Carrefour, la Baia Mare si Satu Mare, cu finalizare in ultimele luni din 2009. Acestea se adauga celor trei centre comerciale din Braila, Arad si Constanta care vor avea ca ancore hipermarketuri Carrefour.
Compania RED Management Capital este implicata in Romania in dezvoltarea de proiecte cu o valoare totala de aproape 800 mil. euro, fiind unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari de pe piata locala. Principalii actionari ai RED sunt fondurile de investitii Warburg Pincus (Statele Unite) si GED Capital (Spania).
Pe segmentul comercial al pietei imobiliare din Romania, RED nu a anuntat inca alte proiecte in afara celor cinci in care Carrefour este chirias. RED va inaugura in aceasta luna primul sau centru comercial, Armonia din Arad, iar deschiderea centrului Armonia din Braila este programata pana la sfarsitul lui 2008.
In acest moment, cel mai agresiv dezvoltator de parcuri de retail prezent in Romania este compania cu actionariat belgian BelRom, care are finalizate sau in diferite stadii de dezvoltare zece astfel de proiecte. In cadrul proiectelor BelRom, construite sub brandul European Retail Park, Carrefour a inchiriat pana acum 3 spatii, la Braila, Focsani si Sibiu, primul dintre acestea fiind inaugurat la sfarsitul lui 2007.
Vinci (prin subsidiara Soconac) si EMCT au fost pana nu demult principalii parteneri ai Carrefour pentru extinderea retelei, in 6-7 proiecte in care Carrefour detine in proprietate spatiile hipermarketurilor.
Ultimul proiect comercial dezvoltat de Vinci in Romania a fost Felicia Shopping Center din Iasi, inaugurat anul trecut, in care Carrefour este proprietarul spatiului in care opereaza.
Retailerul francez a mai dezvoltat alte trei proiecte in parteneriat cu Soconac, Carrefour Orhideea (Bucuresti) si Carrefour Feeria (Baneasa) in toate aceste locatii Carrefour fiind proprietarul spatiilor hipermarketurilor. Ulterior, Soconac a vandut si galeriile comerciale din centrele Orhideea si Felicia Shopping Center catre alti dezvoltatori imobiliari.
Printre cei mai mari dezvoltatori imobiliari cu care reteaua de hipermarketuri Carrefour a semnat contracte de inchiriere se mai numara Trigranit (Cluj-Napoca), Omilos Group (Oradea, Iasi) sau Modus (Bucuresti).
Carrefour a anuntat pentru acest an investitii de 140 mil. euro in extinderea retelei de hipermarketuri cu 6-7 unitati, dintre care un magazin de dimensiuni mai mici decat media celor deja existente in Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO