Companii

RED duce Carrefour la Giurgiu intr-un mall de 30 mil. euro

20.08.2008, 19:05 291

Compania de dezvoltare imobiliara RED Management Capital, care a finalizat anul acesta primul centru comercial de pe piata locala la Arad, va dezvolta un mall cu o suprafata de 20.000 de metri patrati in Giurgiu, acesta fiind al saselea proiect comercial de mari dimensiuni anuntat de companie.
"Centrul comercial va fi realizat pe un teren de aproximativ trei hectare din centrul orasului si va implica o investitie de 30 de milioane de euro. Principala ancora va fi un hipermarket Carrefour de dimensiuni medii", a declarat pentru ZF Andrew Stear, managing director al RED.
Proiectul va fi dezvoltat pe doua etaje, finalizarea fiind programata pentru sfarsitul anului viitor.
In plus, compania urmareste si dezvoltarea unei retele de 20 de unitati de retail de mici dimensiuni in orasele mici din tara, cu o suprafata de circa 5.000 de metri patrati, primele patru orase fiind Husi, Miercurea Ciuc, Marghita si Slobozia.
"Investitia medie in aceste proiecte este cuprinsa intre 5 si 7,5 milioane de euro", a precizat Stear.
Pe langa proiectele de la Arad si Giurgiu, RED are in diferite stadii de dezvoltare alte patru centre comerciale de mari dimensiuni, la Braila, Satu Mare, Baia Mare si Constanta, fiecare cu o suprafata comerciala de peste 45.000 de metri patrati.
Toate aceste proiecte vor avea drept ancora un hipermarket Carrefour, RED fiind dezvoltatorul de pe piata locala care a semnat cele mai multe contracte cu reteaua franceza.
RED este o companie infiintata in anul 2005 de fondurile de investitii Warburg Pincus din Statele Unite si GED din Spania, alaturi de Andrew Stear, care avea experienta pe piata locala de real estate, fiind implicat in realizarea parcului de birouri IRIDE din Pipera.
Unul dintre principalii parteneri ai RED pe piata locala este fondul austriac de investitii Immoeast, care a cumparat inca din stadii incipiente de dezvoltare proiectele realizate in Constanta, Arad si Baia Mare.
Volumul planificat de investitii al companiei pentru piata locala depaseste 600 de milioane de euro, RED fiind unul dintre cei mai activi dezvoltatori de pe piata spatiilor comerciale. In plus, compania este implicata si in realizarea de locuinte in Bucuresti si Iasi, in timp ce proiectul din Constanta va cuprinde si spatii de birouri si un hotel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO